Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde bulunan, 2015'te UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası olarak tescillenen Diyarbakır Surları'ndaki restorasyon devam ederken, bir çalışma da yine kentte bulunan tarihi çeşmelere yapılmaya başlandı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nce Merkez Sur ve Yenişehir ilçesinde bulunan tarihi çeşmelerin yapının aslına uygun bir şekilde restore edileceği açıklanmıştı. Restore edilen çeşmelerden onarımları yapılarak tamamlananların eski canlılıklarına kavuşturulacağı da eklenmişti.

Diyarbakır’da Kurban Bayramı mesaisi başladı! Kurbanlık fiyatları ne kadar? Diyarbakır’da Kurban Bayramı mesaisi başladı! Kurbanlık fiyatları ne kadar?
Katırpınat Çeşmesi Yeni Hali

TARİHİ KATIRPANAT ÇEŞMESİNDE ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, şehirleşmeye yenik düşen tarihi çeşmeleri restore etmeye başladı. Kentte uzun yıllardan beridir bozuk olan tarihi çeşmeler onarılıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan restorasyon çalışmaları ile şehirdeki tarihi çeşmeler özgün yapıları korunarak yenilediğini açıklamıştı. Bu çalışmalar kapsamında merkez Sur ilçesi Küpeli Kapı’nın karşısında bulunan tarihi Katırpınat Çeşmesi’nde restorasyonunun tamamlandığı duyuruldu.

ABDULLAH ÇİFTÇİ DUYURDU
Diyarbakır Vali Yardımcıs ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Abdullah Çiftçi X (twitter) hesabından yaptığı paylaşımda, “Küpeli kapı karşısındaki Katırpınat Çeşmesi Restorasyonunu tamamladık.. Hayırlı olsun…” Tarihi çeşmede çalışmaların bittiğini duyurdu.
 

Muhabir: Remziye ÇELİK