Türkiye futbolunda bir ilke imza atarak UEFA Kupasını müzesine götüren sarı kırmızılı kulübün kadrosunda Diyarbakırspor’un formasını terletip giden bir isim de vardı. Final maçında da 120 dakika boyunca forma terleten Ümit Davala’ya gelin birlikte bakalım…

İSTANBUL’DAN DİYARBAKIRSPOR’A GELDİ

1973 yılında Almanya’da dünyaya gelen defans oyuncusu, kariyerine Mannheim kulübünde başladı. 1989/90 yılında başladığı Mannheim kariyerini 94 senesinde Afyonspor’a gelerek noktaladı. Buradan İstanbulspor’a transfer olan futbolcu daha sonra 2.Ligde oynayan Diyarbakırspor’a 1995/96 sezonunda imza attı. Yarım dönem kadar burada oynayan futbolcu 15 karşılaşmaya çıkarken iki golde atmayı başardı.

Yıl 1973! Diyarbakırspor Fenerbahçe’ye yardım etti Yıl 1973! Diyarbakırspor Fenerbahçe’ye yardım etti

DİYARBAKIRSPOR’DAN GALATASARAY’A GİTTİ

Sarı kırmızılı kulübün dikkatlerini çekmeyi başaran genç Ümit, Galatasaray’ın radarına girdikten sonra kulübe de transfer oldu. 1996/97 sezonunda iki kupa kazandı. Sonraki yıl yine iki kupa kazanan Ümit Davala, 1998/99 sezonunda da iki kupa kazanarak 3 yılda tam altı kupayı Galatasaray’da kazanmayı başardı. İşte Ümit Davala için de efsane olacak o sezon geldi. 1999/00 sezonu. Sarı kırmızılı kulüp bu sezon hem lig şampiyonu, hem T.S.Y.D. Kupası, hem Türkiye Kupası ve hem de UEFA Kupasını kazanarak dört kupa kaldırdı, Ümit Davala’da en fazla kupa kazanan isimler arasına girmiş oldu. Sonraki sezon da UEFA Süper Kupayı kazanmayı başaran futbolcu Milan’a transfer oldu. Kısa bir süre kaldıktan sonra tekrar sarı kırmızılı kulübe döndü. 2001/02 sezonunda son kupasını da kaldıran Davala, Galatasaray’da tam 12 kupayı kazanmayı başaran bir futbolcu olarak kulübün efsanesi olmayı başardı.  2003/04 sezonunda Werder Bremen’e transfer olan futbolcu burada üç sezon oynarken bir kupa kazanmayı da başardı. Böylece Ümit Davala kariyerini 13 kupayla tamamlamış oldu.

Kariyeri kupalarla dolu bir futbolcunun başarı öyküsünün Diyarbakırspor sonrası başlaması da ayrıca dikkatlerimizi çekti.

Muhabir: Onurcan GÜLER