Diyarbakır’ın Mücadele bünyesinde yer alan Sesin Gazetesi’nin 27 Şubat 1975 tarihli haberinde İstanbul’a çiğköftelik bulgur diyerek esrar gönderen şahıs yakalanmış. İşte o haber:

“ÇİĞKÖFTELİK BULGUR DİYE İSTANBUL’A ESRAR gönderen şahıs yakalandı

Çiğköftelik bulgur diye İstanbul'a esrar sevkiyatı yapan Aziz Elyakşi adındaki nakliye şirketi sahibi Diyarbakır Narkotiği bir operasyon sonunda yakalanmıştır.

Ortağı bulunduğu nakliye şirketi kanalı ile İstanbul'a tenekeler içinde çiğköftelik bulgur diye esrar sevkiyatı yapan nakliyeci Aziz Elyakși polis tarafından yakalanarak göz altına alındıktan sonra masum olduğunu kendisinin esrar sevkiyatı ile uğraşmadığını belirterek bir komploya kurban gittiğini iddia etmiştir. Diyarbakır Narkotik Büro elamanları bir ihbarı değerlendirmiş, Urfa Kapı semtin de bulunan Sur nakliyata ait arabada sıkı bir arama yapmıştır. Yapılan aramada için de bulgur olduğunu öne sürülen bir tenekeyi polis tarafın dan açılarak bakılmış ve 8 kilo 200 gram toz esrar ele geçirilmiştir.

UZUN SÜRE FİRAR DA KALDI

Sur Nakliyata ait bir kamyonla İstanbul'a gönderilirken yakalanan 8 kilo 200 gram esrarın sahibi olduğu saptanan Aziz Elyakşı'yı polis uzun süre aramış ancak önceki gece Mardin Diyarbakır arasında yaptıkları bir operasyon sonucu ele geçirmiştir.”

Diyarbakır’da Kürtçe müzik eşliğinde 19 Mayıs kutlaması Diyarbakır’da Kürtçe müzik eşliğinde 19 Mayıs kutlaması

Haberin gazetemiz manşetindeki görüntüsü ise şu şekilde:

Muhabir: Onurcan GÜLER