Diyarbakır’da önceleri evlerde pişen, şimdilerde ise her fırında bulunabilen Diyarbakır Çöreği, lezzeti ve tadıyla her dönem aranan lezzetlerin başında geliyor. Özellikle öğrencilerin ve akşama kadar dışarıda çalışanların tercih ettiği bu meşhur lezzet Diyarbakır fırınlarında 6 liraya bulunabiliyor.

DİYARBAKIR ÇÖREĞİNE DE ZAM BEKLENİYOR

Diyarbakır’da fırınlarda satılan 100 gramlık çöreğin şu anki fiyatı 6 liraya, 200 gramlık çöreğin fiyatı ise 12 liradan satılmaktadır. Ancak Diyarbakır Fırıncılar Odası’nın ekmek zammı talebinden sonra çörek fiyatının 8 ile 10 liraya kadar çıkacağı öngörülüyor.

BU EŞSİZ LEZZET İÇİN KOLLARI ŞİMDİDEN SIVAYIN

Diyarbakır mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan Diyarbakır Çöreği, sevilerek tüketilen yöresel bir lezzettir. Temel malzemeleri şeker, hamur, yoğurt, yumurta, çörek otu ve mahlep olan bu yöresel yemeğin tarifine gelin birlikte bakalım.

Diyarbakır’da toplu taşıma için yeni uygulama! 81 ilde geçerli olacak Diyarbakır’da toplu taşıma için yeni uygulama! 81 ilde geçerli olacak

DİYARBAKIR ÇÖREĞİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

Bütün malzemeler derince bir yoğurma kabına koyulur. Un ilave edilip, hamur kıvamını alıncaya kadar yoğurulur ve ılık bir yerde 45 dakika mayalanması için dinlendirilir. Mayalanan hamurdan büyük bir parça alınarak rulo yapılır. Sonra merdane ya da elinizle ruloya bastırılarak, bir parmak inceliğinde açılır. Daha sonra bıçakla kesilip, fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta, susam ve pekmez karışımından sürülür. 200 derece fırında, üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirilir.

Haber: Abdullah AKYOL

Editör: Abdullah Akyol