Diyarbakır'ın en lezzetli yemeklerinden olan ciğer kebabı sabah kahvaltılarının, öğle ve akşam yemeklerinin vazgeçilmez bir lezzetidir. Kuzu ciğerinden yapılan ciğer kebabının lezzetine doyum olmaz. Diyarbakır'ın en bilinen lezzetlerinden bir tanesidir.

Dicle Üniversitesi'ne bir akreditasyon daha Dicle Üniversitesi'ne bir akreditasyon daha

Ciğerr

DİYARBAKIR’DA CİĞER GÜNEŞ DOĞMADAN PİŞİRİLİR
Diyarbakır’da gün aydınlanmadan yakılan mangallarda pişen ciğer kebaplarının kokusunu, günün her saati, başta Sur ilçesi olmak üzere birçok kebapçının bulunduğu sokaklarda duymak mümkün. Pişmesi kısa süren ciğer kebabı, aynı zamanda Diyarbakır’ın coğrafi işaret alarak tescillenen lezzetlerinden biridir. eskiden daha çok kış aylarında tüketilen ciğer, günümüzde neredeyse her mevsim tüketiliyor.

diyarbakır ciğer kebaabı

DİYARBAKIR CİĞERİ, HER KESİM TARAFINDAN SEVİLİYOR
Diyarbakır’da özellikle damak tadına düşkün olanlardan yoğun ilgi gören ciğer, kentin en önemli yemeklerindendir. Diyarbakır’ın ciğeri, hem bölge insanı hem de kenti ziyaret eden yerli ve yabancı zxiyaretler tarafından sabah, öğle ve akşam farketmeksizin günün her saatinde 7'den 70'e herkes tarafından tüketiliyor.

Diyarbakır Ciğer Kebabı

DİYARBAKIR CİĞER KEBABININ FİYATI
Diyarbakır’da da artan maliyetler ciğer fiyatlarına da yansıyor. Diyarbakır’daki lokantalarda ortalama bir ciğer porsiyon yemenin maliyeti 225 liradan başlıyor. Birçok kişinin dürüm olarak da tercih ettiği ciğer kebabında dürüm fiyatı 120 liradan başlıyor.

Muhabir: Remziye ÇELİK