Diyarbakırlı sanatçı Celal Güzelses’in isminin yaşatılması için bir sokağa verilmesi talebine valilik olumlu bir yanıt verdi ve Sur ilçesindeki bir sokağa Güzelses adını verdi.

Diyarbakır’da dev fuar! Turizm ve lezzet bir arada olacak Diyarbakır’da dev fuar! Turizm ve lezzet bir arada olacak

Celal Güzelses

Celal Güzelses

SUR’DA SOKAĞIN İSMİ DEĞİŞTİ
DİTAV Diyarbakır musikisinde çok önemli bir yere sahip olan Celal Güzelses’in vefatından evvel son ikamet ettiği evinin bulunduğu Dağkapı 3. Çıkmaz sokak adının Celal Güzelses Sokağı olması talebinde bulunmuştu. DİTAV’ın bu talebine Sur Belediyesi olumlu bir yanıt verdi ve Diyarbakır Valiliği ile 16 Ocak 2024 tarihinde 3. Çıkmaz sokak adı Celal Güzelses sokağı olma kararı alınmış oldu.

CELAL GÜZELSES ANILACAK
Celal Güzelses’in ölüm yıldönümü olan 2 Şubat tarihinde DİTAV Kültür sanat evinde düzenlenecek olan törene yakınlarının da katılım sağlaması beklenirken bu kararla beraber Celal Güzelses’in ismi Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaşatılmış olacak.

DİYARBAKIRLI CELAL GÜZELSES KİMDİR?
Celal Güzelses 1899 yılında Diyarbakır’da dünyaya geldi. Annesi Latife Hanım babası ise Derviş Hasan’dır. Eğitim aldığı yıllarda müezzinlik yapan Güzelses 1934 yılında soy ismini almıştır. İlk plağını kayda alan Güzelses, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Şark Bülbülü unvanına layık görülmüştür. 1943 yılında Diyarbakır Halk Musiki Cemiyetini kuran Güzelses 1 Şubat 1959 yılında hayatını kaybetmiştir.

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan GÜLER