Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde bulunmakta olan tarihi Malabadi Köprüsü, Batman Çayı ile iç içe olurken bin dönümlük tabiat parkı ise açılış için gün saymakta. Bungalov evlerin yanı sıra kamp alanları, spor tesisleri ve mesire alanlarının yer aldığı tabiat parkı, Ramazan Bayramı sonrası konuklarını ağırlamaya hazırlanıyor.

Kapılarını Ramazan Bayramı tatilinde açmaya hazırlanan Malabadi tabiat parkının işletmeciliğini üstlenecek olan firma açılış çalışmalarını da hız kazandırdı. Bölgenin önemli bir tabiat parkı olacak Malabadi Tabiat Parkı’nın etrafı da çitlerle çevrildi.

Diyarbakır’da toplu taşıma için yeni uygulama! 81 ilde geçerli olacak Diyarbakır’da toplu taşıma için yeni uygulama! 81 ilde geçerli olacak

1986 yılında Turgut Özal döneminde yapımına başlanan Batman Barajı, 1997 yılından sonra su tutmaya başladı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Batman İl Şube Müdürlüğü ise baraj alanına sıfır park alanı açtı. Batman Çayı kenarında bulunmakta olan İstiklal Kent Parkı sonrası Malabadi Tabiat Parkı da büyük bir alternatif oldu.

Muhabir: Onurcan GÜLER