Bugüne kadar birçok etkinliğe imza atan ve Yeşilay Haftası dolayısıyla gazetemize konuşan Dicle üniversitesi Genç Yeşilay Kulübü, her türlü kötü bağımlılığın olumsuz yanlarını vatandaşlara anlatıyor.

İşte Diyarbakır’daki havuz ve sauna fiyatları İşte Diyarbakır’daki havuz ve sauna fiyatları

Her yıl 1-7 Mart tarihlerinde ülke genelinde düzenlenen etkinliklerle Yeşilay Haftası kutlanırken, vatandaşların da bağımlılığa karşı mücadele vermeleri amaçlanıyor. Bu kapsamda Dicle Üniversitesi bünyesinde kurulan Genç Yeşilay Kulübü, birçok projeye ve etkinliğe imza attı. Şehir gezilerinden köy okulu ziyaretlerine, konferanslardan panellere ve gönüllülük etkinliklerine kadar onlarca çalışmaya imza atan Dicle Üniversitesi Genç Yeşilay Kulübü, Mücadele Gazetesi'ne konuştu.

"BAĞIMLILIKLAR HAKKINDA BİLGİLENDİRMELERDE BULUNDUK"
Asıl amaçlarının, özellikle gençleri doğru bilgilendirmek olduğunu söyleyen kulüp başkanı Mehmetcan Karataş, "Öncelik olarak tüm Yeşilay gönüllülerimizin 1-7 Mart Yeşilay Haftası gününü kutlarım. Bugün Yeşilay Cemiyeti'mizin kuruluşunun 104. yılı. Mutluyuz, onurluyuz ve gururluyuz. Bizler de Yeşilay'ımızın üniversite kulübü olarak en temel amacımız, bağımlılıklar hakkında insanları bilinçlendirip, bağımlılıklardan nasıl uzak kalınabilir konusunda yardımcı olmaya çalışmaktır. Bunun dışında okul kulübü olarak faydalı eğitici gezilerimiz oluyor. Bugüne kadar birçok çalışmada da bağımlılıklar hakkında bilgilendirmelerde bulunduk." dedi.

Çalışmalarına devam edeceklerini söyleyen Karataş, Yeşilay'a sevgi bekleyen herkesi kulüplerine davet etti.

Muhabir: Devrim AKTÜRK