Diyarbakır’da yaşayanların çoğunun bile bilmediği bu eşsiz yapı, Roma İmparatorluğunun hüküm sürdüğü Diyarbakır'da yaptırdığı ve şuan Yenişehir sınırları içerisinde kalan yaklaşık 2 bin yıllık tarihi bir yol. Yol’un 1.2 kilometrelik kısmı ilk günkü gibi sapasağlam duruyor. Yolda geçerken kendini bir zaman tünelinde hissettiği için başkan adayı burada bir zaman yolculuğu müzesi kurulması için girişimlerde bulunmuş.  

Diyarbakır Roma Yolu

Diyarbakır’da “İnternetsiz Hayata Bağlan” kampanyası Diyarbakır’da “İnternetsiz Hayata Bağlan” kampanyası

“DİYARBAKIR’IN EN BÜYÜK İHTİYAÇLARINDAN İKİ TANESİ YATIRIMCI VE TURİZM”
Diyarbakır Yenişehir AK Parti Adayı Doç. Dr. Muhammet Asena, “Diyarbakır’ın en büyük ihtiyaçlarından iki tanesi yatırımcı ve Turizm. Biz Diyarbakır’da yatırımcı çekebilecek alanlar yaratırsak buralara çok sayıda turist gelir. Turist gelirse yatırımı da arkasından gelir. En yakın örneği Zerzevan Kalemiz. Hiç kimsenin uğramadığı bir tepeye yılda 500-600 bin yerli veya yabancı turist ziyaret ediyor. Şehrimizin göz bebeği. Bu denli Turizm rotalarımızın sayısı artırılmalı. Bu rotaya Roma Yolu ve köprüsünü de ekleyeceğiz. Roma yolu ve köprüsü ilk gördüğüm günden bu yana beni çok etkileyen bir  yapı. Ekip arkadaşlarımla burası için eşsiz ve Turist çekecek bir proje üzerinde çalıştık. Geldiğimiz son noktada; Restore edildikten sonra; Roma yolunda yürürken 2 bin yıl öncesine gidecek bir teknoloji ile burayı Zaman Yolculuğu müzesi haline getirmeye karar verdik.  

DİYARBAKIR’IN ROMA YOLU MÜZE OLARAK HİZMET VERECEK
Yol ve köprü restore edildikten sonra etrafında yeşil alanlar ve yürüyüş yolları yapılacak. 1.2 kilometrelik kısmı ise müze olarak hizmet verecek. Artırılmış gerçeklik (AR) ve sanal gerçeklik (VR) teknolojilerini kullanarak, ziyaretçilerin Tarihi Roma yolunda yürüyüş yaparken döneme şahit olacağı şekilde bir deneyim yaşayacak. Bu proje tamamlandığında yılda 1 milyona yakın Turist çekeceğini tahmin ediyoruz.” Dedi.

Kaynak: Haber Merkezi