Kentteki ürünlerin marka değerini arttırmak amacıyla çalışmalar yürüten Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılında başvurduğu 26 farklı ürünün tescillenmesini beklerken, yeni lezzetler için de başvuru yaptığı öğrenildi.

Diyarbakır hasır bileziği fuar

DİYARBAKIR'IN 26 ÜRÜNÜ TESCİL BEKLİYOR 

DTSO öncülüğünde devam eden girişimler sonucu, Diyarbakır’da şimdiye kadar 52 ürünü tescillenmiş durumda. 26 ürün için Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvuran Diyarbakır, bu ürünlere de yakın zamanda coğrafi işaret almak için bekliyor. Onay verildiği takdirde kentin tescillenen ürün sayısı 78’e çıkmış olacak. Diyarbakır’da en son köklü bir geçmişi olan Diyarbakır Hasır Bileziği coğrafi işaret almıştı. 

Diyarbakır’ın asırlık lezzeti Mahlepli Çörek

BAŞVURU SÜRECİ DEVAM EDEN ÜRÜNLER  

2023 yılı sonunda Unlu Mamuller Grubu kapsamında, Diyarbakır Tırnaklı Pidesi, Diyarbakır Çöreği gibi ürünlerin başvurusu yapıldı. 

Diyarbakır’da altın fiyatları bir iniyor bir çıkıyor! Diyarbakır’da altın fiyatları bir iniyor bir çıkıyor!

DİYARBAKIR’IN YENİ LEZZETLERİ İÇİN ÇALIŞMALAR YAPILACAK 

Zengin mutfağıyla ön plana çıkan Diyarbakır’da birçok lezzet tescil alırken, birçoğu da tescil bekliyor. DTSO’dan edinilen bilgiye göre ise, Lice Domatesi, Kocaköy Narı, Pekmez gibi ürünler için de çalışmalar planlanmaktadır. 

Haber: Remziye ÇELİK 

Editör: Remziye Çelik