HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Faruk Dinç, merkez Sur ilçesinde bulunan Yenikapı'daki esnafın sorunlarını dinledi, konuyla ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Yenikapı Caddesi esnafı Dinç'e taleplerini 7 maddede açıklarken, yaşadıkları sorunlar ile ilgili çözüm bulunmasını talep etti.

Meclis’te Diyarbakırlı Bakan için tören düzenlendi Meclis’te Diyarbakırlı Bakan için tören düzenlendi

Esnafın, Dinç'e sunduğu talepler şöyle;
1. Restorasyon çalışmalarının bir an önce bitirilmesi,
2. İş yerlerinin üst alanlarının güneşten ve yağmurdan ötürü kapatılması,
3. Ulaşım ve dolmuş durağının belirlenen nokta ve güzergahtan oluşturulması,
4. Giriş ve çıkış kapılarının yapılması,
5. Boş yerlerin faaliyete sokulması,
6. Belediyeden işgaliye talebinin kaldırılması,
7. Çarşı eksikliklerinin bitimine kadar kiraların alınmaması...

“BİRKAÇ ESNAFIMIZ BU SORUNLARDAN DOLAYI KAPILARINA KİLİT VURDU”
İş yerlerinin şikayetleri ve talepleri üzerine Yenikapı mevkiinde basın açıklaması gerçekleştiren Dinç, "Birkaç esnafımız bu sorunlardan dolayı kapılarına kilit vurdu. Şu anda restorasyon konusunda da ciddi problemler var. Buradaki restorasyon üç yıl geçmesine rağmen halen de tamamlanmamış. Bir an evvel bu restorasyonların bitmesi gerekiyor. Üç yıla yakın bir süredir buradaki dükkanlar güya faaliyete geçmiş. Ancak ciddi sıkıntıları var."

"KİRA FİYATLARINDA CİDDİ BİR ARTIRIM VAR"
Kira fiyatlarına da dikkat çeken Dinç, "Bununla birlikte kira fiyatlarında ciddi bir artırım var. Vatandaş bu konuda rahatsız. Her şeyden önce problemlerini sıralarsak; esnaflarımız yazın iklim şartlarının sıcaklığından, kışın ise yağmurdan ve soğuktan dolayı bahse konu olan dükkanların üst kısımlarının kapatılması talebi var. İkinci olarak bu alanda ulaşım sıkıntısı var. Vatandaşların buraya geliş ve gidişleri sağlanamıyor. Bununla birlikte işgaliye ile ilgili ciddi ve yüksek meblada ücretlerin alındığına dair şikayetler var. Yenikapı'ya giriş ve çıkışlar ile ilgili detaylar net olarak belirlenmemiş."

"ÇOĞU DÜKKANLARIN CAMLARI KIRILMIŞ, ELEKTRİK KABLOLARI SÖKÜLMÜŞ"
Vatandaş ve esnafların şikayetlerinin yerine getirilmesini talep eden Dinç, "Özellikle bazı dükkanlar boş veya bir kişi birkaç dükkanı aynı anda kiralamış. Ancak faaliyete gelmemiş. Bu durum da vatandaşın iş yapmasını ve gelmesini engelliyor. Bununla birlikte boş dükkanlar uyuşturucuların mekanı haline gelmiş. Çoğu dükkanların camları kırılmış, elektrik kabloları sökülmüş. Bu durum buranın manevi değerlerine, buranın güzelliğine, buranın kıymetine zarar veriyor. Biz bu sorunları daha önce Bakanlığa iletmiştik, tekrardan bu sorunları Bakanlığa ileteceğiz." Dedi.

Muhabir: Devrim AKTÜRK