Diyarbakırlı iş insanı bir ihale daha aldı! Karar Resmi Gazete’de Diyarbakırlı iş insanı bir ihale daha aldı! Karar Resmi Gazete’de

Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, Diyarbakır’da basın mensupları bir araya geldiği toplantıda kentteki kaça elektrik kullanım oranı ve sebebini açıkladı. Arvas, Arvas, kayıp-kaçak oranda en büyük payı tarımsal sulamadan kaynaklandığını da belirtti.

Diyarbakır Kaçak Elektrik Oranı

2014 yılından bu yana kayıp-kaçak ile mücadele ettiklerini ifade eden Arvas, Diyarbakır’da 2014 yılında yüzde 74 olan kayıp-kaçak oranının yüzde 46’a düştüğünü söyledi.

Arvas şu ifadeleri kullandı: “Tarımsal sulama mücadele çalışmalarımızı artırdık çünkü kayıp kaçak çok. Çiftçilerimiz modern tarıma geçmeli. Abonelerimizi israfla ilgili bilgilendiriyoruz. Enerji tüketimiyle ilgili alışkanlıkları ortadan kaldırmak istiyoruz. Bu yönlü şehirde ve kırsalda çalışmalar yapıyoruz. Düzenli borcunu ödeyen abonelerimize kesintisiz hizmetimiz sürecek. Borcunu ödemeyen abonelerde enerji kesintisi yapacağız. Tarım sulama yapanların trafolarını toplayacağız”

Haber: Fatih SURUÇ

Editör: Fatih Suruç