Türkiye genelinde olduğu gibi Diyarbakır’da da yükselen sebze ve meyve fiyatlarının düşmemesi hem pazarcı esnafını hem de vatandaşları mağdur ediyor. Kış aylarının da gelmesiyle birlikte semt pazarlarında sebze-meyve fiyatlarında yükseliş devam ediyor. Yaz ürünü olarak tezgâhta satılan sebze ve meyve fiyatlarındaki yükselişten hem vatandaş hem de pazarcı esnafı dertli. Özellikle son dönemde fiyat artışında rekor kıran biberin fiyatı adeta durdurulamıyor.

ESNAF DA VATANDAŞ DA FİYATLARDAN ŞİKAYETÇİ
Son dönemlerde sebze ve meyve fiyatlarının hızla yükselmesi pazar esnafı ile vatandaşları etkilemeye devam ediyor. Artan maliyetler Diyarbakır semt pazarlarındaki tezgahlara da yansıdı. Semt pazarlarında esnaf satış yapamamaktan halk ise yüksek fiyatlardan dolayı alışveriş yapamamaktan şikayetçi. Vatandaşın da pazarcı esnafının da tek isteği yüksek fiyatların bir an önce durdurulması. 

Dicleli öğrenciler TÜBİTAK fuarında Dicleli öğrenciler TÜBİTAK fuarında

DİYARBAKIR’DA BİBER 60 LİRA! DAHA DA ARTACAK
Diyarbakır semt pazarlarında zamlardan nasibini en çok sebze-meyve aldı. Biberin kilosu 35 liradan 60 liraya kadar yükselerek son zamanların zam şampiyonu oldu. Patlıcan 40, domates ve salatalık ise 30 liraya kadar dayandı. Mücadele Gazetesi’ne konuşan bir pazarcı esnafı ise biberdeki fiyatın daha da artacağını, 80 liraları bile bulacağını söyledi. 

PAZARCI ESNAFI: EVİMİZE GÖTÜREMİYORUZ
Yüksek fiyatlardan dert yakınan pazarcı esnafı ise, eve dahi sebze-meyve götüremediklerini söyleyerek şunları kaydetti: “Birkaç hafta önce biber tezgahta 35 liraydı. Şu an kilosunu 60 liradan veriyoruz. İki kilo biber 120 lira, yanına bir iki kilo diğer sebzelerden ekle 300 lirayı bulur. Yeşilliğin tanesi bile 7 lira 50 kuruş oldu. Evimize götüremiyoruz. Vatandaşa satarken bizim de vicdanımız sızlıyor. Yüksek fiyatlardan biz de memnun değiliz.”

Muhabir: Remziye ÇELİK