Diyarbakır’da emekliler maaşlarına yapılan zamdan memnun olmazken şimdi gözlerini bayram ikramiyelerine çevirmişlerdi. Peki bayram ikramiyesi ne kadar olacak?

DİYARBAKIR’DA EMEKLİLER BEKLİYORDU İKİ RAKAM BELLİ OLDU

2024 yılında emekli bayram ikramiyesi zammıyla ilgili meraklı bekleyiş sürüyor. Emeklilere yapılacak olan ikramiye artışı için harekete geçileceği açıklanırken, TBMM'ye sunulacağı tarih netleşti. Sabah’ın haberine göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın "Gerekli değerlendirmeleri yapıyoruz, bu adımları atarız" ifadeleri, emeklilerin heyecanını artırdı.

Emekli bayram ikramiyesi düzenlemesinin Meclis'e sunulacağı tarih belli oldu. Mart ayının son haftasına kadar yasalaşması beklenen düzenleme, emeklilerin beklediği zammın netleşmesini sağlayacak.

EMEKLİLERİN BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Emeklilere yapılacak olan bayram ikramiyesi zammında öne çıkan iki formül masada konuşuluyor. Birinci formüle göre, emeklilerin refah payı dahil maaşlarına yüzde 49,25 oranında artış yapılacak. Bu durumda 2 bin liralık ikramiye 3 bin liraya yükselerek, emekliler her iki bayramda toplamda 6 bin lira ikramiye alabilecek.

İkinci formül ise Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla verilen 5 bin lira rakamının dikkate alınması üzerine kurulu. Buna göre, ikramiyelerin 5 bin liraya çıkartılması ve iki bayramda emeklilere 10 bin lira ödenmesi öngörülüyor. Bu formülün de masada olduğu belirtildi.

Diyarbakır’da konut fiyatları artıyor! Satışlar düştü Diyarbakır’da konut fiyatları artıyor! Satışlar düştü

EMEKLİLERİN BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Emekli bayram ikramiyesi düzenlemesinin Mart ayında Meclis'e gelip yasalaşmasının ardından, Nisan ayında Ramazan Bayramı öncesi ödenmesi planlanıyor.

Editör: Mücadele Gazetesi