Sevilen dizilerinden biri olan "Bahar"dizisi yayınlandığı her bölümde izleyicilerinden büyük ilgi görüyor. Salı akşamlarının popüler dizisi Bahar, her hafta izleyicileri ekrana kilitlemeye devam ediyor. Sezon ortasında başlamasına rağmen reyting rekorları kıran dizinin başrollerini Demet Evgar ve Buğra Gülsoy ile Mehmet Yılmaz Ak paylaşıyor. Peki, dizide Bahar karakteriyle 20 sene önce evlenmiş, bu evlilikten iki çocuğu olmuş başarılı ve kibirli bir profesör olan Timur Yavuzoğlu karakterini  başarılı canlandıran Mehmet Yılmaz Ak kimdir, nerelidir? İşte detaylar..

Çin’den Diyarbakır’a dev yatırım! 1500 işçi alınacak Çin’den Diyarbakır’a dev yatırım! 1500 işçi alınacak

MEHMET YILMAZ AK KİMDİR?
8 Şubat 1986 tarihinde Diyarbakır'da doğan Mehmet Yılmaz Ak, oyuncu ve oyun yazarıdır. Altı çocuklu bir ailenin en küçük üyesidir. Yükseköğrenimine Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde başlamış, ancak daha sonra bu eğitimini yarıda bırakarak Kadir Has Üniversitesi Tiyatro bölümüne girmiş ve buradan mezun olmuştur. Öğrencilik yıllarında "Tiyatro Non" adlı topluluğu kurmuştur.

Mehmet Yılmaz Ak, çeşitli özel tiyatrolarda oyunculuk yapmıştır. Ayrıca, yazdığı "5. Basamak" adlı oyunu ile 2008 yılında Mitos Yayınları Oyun Yazma Yarışması'nda mansiyon ödülü almıştır. Dizi oyunculuğuna "Ben de Özledim" dizisiyle adım atan Ak, daha sonra "İçerde", "Çukur", "Ramo", "Dudullu Postası", "Hakan: Muhafız", "Halka", "Kurşun" ve "Ya İstiklal Ya Ölüm" gibi dizilerde yer almıştır. 2021-2023 yılları arasında "Yargı" adlı Türk televizyon dizisinde "Savcı Pars" karakteriyle ön plana çıkmıştır.

Kaynak: Haber Merkezi