1989 yılında Diyarbakır'da doğan Ahmet Fuat Yalçın, liseyi birincilikle bitirdikten sonra makine mühendisliği okudu. Başarılı bir eğitim hayatı geçiren Ahmet Yalçın, dünyada ilklere imza attı. Yüksek lisans tezini yenilenebilir enerji üzerine yapan genç adamın aklına, güneş panellerini perdeye dönüştürme fikri geldi. Her mekanda kullanılabilen, hiçbir yere başvuru yapmadan direkt kullanılabilen perde, rahatlıkla 28 saat televizyon, 14 saat buzdolabı ve 2 saat fırın çalıştırabiliyor.

Diyarbakır’da altın fiyatları hafta sonu ne durumda? Diyarbakır’da altın fiyatları hafta sonu ne durumda?

GÜNEŞ PANELLERİNİ PERDEYE DÖNÜŞTÜRDÜ
Milliyet’te yer alan habere göre, Diyarbakırlı Ahmet Yalçın, 2010 yılında yüksek lisansının son döneminde ilk kez maaşlı olarak bir şirkette çalışmaya başladı ve o tarihten itibaren çalıştı. Yalçın, yüksek lisans tezini yenilenebilir enerji üzerine yaptı. Önce yenilenebilir enerji konusunda dünyada ne tür uygulamalar yapılmış, ne tür sorunlar var, neler yapılabilir diye uzun süre araştırma yaptı ve konu ile ilgili çalışan hocalarla fikir alışverişinde bulundu. Ahmet’in aklına bu çalışmalardan sonra güneş panellerini perde haline dönüştürme fikri geldi. Küçük birkaç prototip deneme yaptı ve olabildiğini fark etti. Bu durum Ahmet’in İTÜ Makine Fakültesi ve Enerji Enstitüsü ile birlikte yüksek lisans tezini yayınlamasını sağladı. Ardından üretim proseslerini daha da geliştirip patentine başvurdu. Bu sırada çalışmaya devam eden Ahmet, işten ayrılıp devlet desteğine başvurarak elektrik üreten perde fikrini hayata geçirdi. Ahmet, “Elektrik üreten perde benim İTÜ’de yüksek lisans tezimdi ancak girişimcilik serüvenimin başlangıcı oldu” dedi.

PRİZE TAKMAK YETİYOR! 2 MODELİ VAR
Elektrik üreten akıllı güneş perdesinin konut, ticari ve kamu binalarında perdelerden elektriğin üretilmesini sağladığını söyleyen Ahmet, “Üzerine güneş ışığının gelmesiyle elektrik üretiyor. Binanın iç kısmına bakan kısmı gerçek perde görünümünde olmasının yanı sıra yüzlerce renk ve desen kumaş seçeneğine sahip. Ürettiği elektriği güç kutusuyla doğrudan prize vererek diğer prizlerde de kullanılmasını sağlıyor. Kısaca ürünün, akıllı katlamalı bir stor perde olduğunu söyleyebiliriz. Solar Curtain, dünyada perde görünümündeki tek güneş paneli. Güneş panellerini kendi geliştirdiğimiz patentli yöntemle yüzde 25 verimli hücreler kullanarak, 2 milimetre inceliğinde üretiyor ve gerçek bir perde deneyimi sunuyoruz. Hem zebra hem de katlamalı stor perde modelimiz bulunuyor” diye konuştu.

TAK ÇALIŞTIR: KURULUMU ÇOK KOLAY
Perdelerin kurulumunun kolay olduuğnu belirten Ahmet Yalçın, “Perde satan yerlerden aldığımız perde gibi kolayca kornişe veya duvara monte edip, fişini de prize takıyoruz. Ardından kullanıcılar mobil uygulamayla kurulumunu gerçekleştiriyorlar. Perdeler 24-48 volt arası insana zarar vermeyecek gerilimlerde çalıştığı için güvenle kullanılabilir. Mobil uygulamayla perdeden anlık, günlük, haftalık ne kadar elektrik üretildiği, ne kadar karbon salınımı önlendiği, ne kadar ağaç kurtarıldığı ve faturadan ne kadar tasarruf sağlandığı görülebiliyor” açıklamasını yaptı.

UKRAYNA BAŞTA OLMAK ÜZERE DÜNYANIN DÖRT BİR YANINA SATIYOR
Bugüne kadar Ukrayna, Singapur ve Gana’ya satış yaptıklarını, yakın zamanda bir Avrupa bir de Asya’dan iki ülkeye daha siparişleri tamamlayıp teslim edeceklerini anlatan Ahmet, “Biz bugüne kadar 5 devlet destekli Ar-Ge projesini başarıyla tamamladık ve hayata geçirdik. Bunlardan ikisi çok yeni. Elektrik üreten tente ve elektrik üreten havuz koruma sistemi. Her ikisinin de prototiplerini ve testlerini gerçekleştirdik ve patent başvurularını tamamladık. 2024 yılı içerisinde her iki ürünümüzün de lansmanını tamamlamaya çalışıyoruz. Bu sene içerisinde her iki ürün de sahada olacak. Yenilenebilir enerji alanında iki yerli ürün daha dünya pazarına girmiş olacak. Buna ek olarak satışlara ve iş birliklerine devam ediyoruz” bilgilerini paylaştı.

“GENÇ DEĞİL, GENÇ RUHLU OLMAK GEREKLİ”
Her yaşta girişimci olmanın mümkün olduğunu söyleyen Yalçın, “Bunun ilk şartı genç olmak değil, genç ruhlu olmaktır. Günümüzde buna örnek vermek istersek Wallmart, KFC ve Zoom’un kurucularını; yakın geçmişte Henry Ford’u gösterebiliriz. Bunların hepsi 40 yaşından sonra girişimciliğe başladı ve başarılı bir şekilde tarihe geçtiler. Kendi tarihimizden büyük insan Mimar Sinan 49 yaşında baş mimarlık görevine getirildi ve harika eserlerini yapmaya 49 yaşından sonra başladı. Bilinenin aksine Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nün yaptığı araştırmaya göre, 40’lı yaşlarında girişimcilik yapanların diğer yaşlardakilere göre daha başarılı olduğu gözüküyor. Bunun en büyük sebepleri deneyim ve bilgi gösteriliyor” dedi.

“FİKRİN NE ZAMAN GELECEĞİ BELLİ OLMUYOR”
Ahmet Yalçın, sözlerini şöyle noktaladı: “Biz de hayatımız boyunca odunları yığmalı, hazırda beklemeliyiz. Başarı için her zaman, hayatımız boyunca çalışmalıyız, araştırmalı ve öğrenmeliyiz. Ve zamanı geldiğinde, Şems geldiği zaman yani fikir geldiği zaman odunları kolayca yakabilelim. İşte girişimcilik ateşi o zaman başlayabilir. Yukarıda verdiğim örnek girişimciler gibi yani 40 yaşından sonra bile. Fikrin ne zaman geleceği belli olmuyor. Bu nedenle bir genç olarak hemen girişimci olmam lazım deyip acele etmemek, bilgi ve tecrübelerimizi zamanı geldiğinde kullanmak üzere olabildiğince en yüksek seviyede artırmamız gerekiyor.”

Kaynak: Milliyet