Diyarbakır Kulp Belediyesi ile Kulp Edebiyat ve Sanat Topluluğu işbirliğince düzenlenen okur-yazar buluşmaları kapsamında Yazar Abdullah Aren Çelik okurlarla bir araya geldi. Yazar Abdullah Aren Çelik’in katılımıyla organize edilen Söyleşi-İmza programına okurlar yoğun ilgi gösterdi.

Diyarbakır’da yıllar sonra bir ilk! Valilik ile belediye bir arada Diyarbakır’da yıllar sonra bir ilk! Valilik ile belediye bir arada

İlerde Hep Yalnız, Kandan Adam, Yediler Teknesi ve Revan adlı romanların yazarı Abdullah Aren Çelik’in Kulp İlçesinde okurlarla buluşmasını çok değerli olduğunu ifade eden Kulp Belediyesi Eş Başkanları Fatma Ay ile Murat İpek, “Kendisi de Kulp nüfusuna kayıtlı olan başarılı Yazar Abdullah Aren Çelik’in katılımıyla düzenlenmiş olan söyleşi-imza programı okurların keyifli ve anlamlı bir vakit geçirmelerine vesile oldu. Belediye olarak Kültür ve Sanat alanında birçok projeyi halkımızla buluşturacağız. Diğer alanlarda olduğu gibi ilçemizde yapılacak olan kültür ve sanat alanındaki her projeyi destekleyerek katkı sunmaya çalışacağız. Bu özverili çalışmada büyük emek sarf eden Kulp Edebiyat ve Sanat Topluluğuna ve salon noktasında bize yardımcı olan Kulp Eğitim-sen İlçe Temsilciğine çok teşekkür ederiz” dedi.

2022 Vedat Türkali Edebiyat ödüllerinde Roman dalında “Yediler Teknesi” ile Jüri özel ödülüne layık görülen Abdullah Aren Çelik son romanı Revan ile Kulp ilçesinde okurlarıyla bir araya geldi. Çelik “Burada olduğum için çok mutluyum, benim için Kulp dünyanın hızından uzak ve huzurlu bir yer gibi. Oraya gitsem bütün dünya dertlerini arkamda bırakacağım ve huzur bulacağım gibi geliyor. Kulp'a söyleşi için ikinci gelişim, hem ilk hem de bu ikinci gelişimde karşılaştığım okur profili çok özeldi, bu aynı zamanda bir yazar için de çok özel bir durum. Sorulan sorular, gösterilen ilgi ve sonrasında konuşulanlar bugünden yarına Kulp'un kültür hayatının nasıl olacağına dair de bir ipucu veriyor insana. Belki de doğduğum kasaba olması nedeniyle bu denli hassasım buraya dair, bir kez daha ilgisini esirgemeyen Herkese çok teşekkür ederim.” dedi.

Muhabir: Ejder Ediz IŞIK