Diyarbakır Ulu Cami’de vatandaşlara İslam'ı anlatarak kentin sembol ismi haline gelen Ramazan Hoca (Ramazan Pişkin) İstanbul’daki iş yerinde kimliği belirsiz kişilerce bıçaklanarak hayatını kaybetti. Peki Ramazan Hoca geçimini nasıl sağlıyordu. İşte detaylar…

Diyarbakırlı gençler köy köy geziyor Diyarbakırlı gençler köy köy geziyor

Ramazan Hoca (Ramazan Pişkin)

Ramazan Hoca (Ramazan Pişkin)

RAMAZAN HOCA GEÇİMİNİ NASIL SAĞLIYORDU?
Ramazan Hoca geçtiğimiz günlerde konuk olduğu Yer6 adlı YouTube kanalında geçimini nasıl sağlıyorsun sorusuna cevap verdi.

Ramazan Pişkin

“İŞTE RAMAZAN HOCANIN KONUŞMASI”
İşte Ramazan Hoca’nın konuşması: “Tiktok, Instagram, Youtube de zaten Diyarbakırlı ramazan hoca kanalım var. Ben açık konuşayım videolarımdan hiç para kazanmıyorum. Kazanan insanlara da lafım yoktur. Ben herkesi kendim gibi göremem birbirimize doğru olalım Allah bizi görüyor. Ben dengeli gidiyorum. Peygamberimiz diyor her şeye haram demeyin. Allah bazı şeylere haram dememişse unuttuğundan dolayı değil rahmetindendir. Ben geçimimi Diyarbakır’dayken mezarlıkta ağaçları budardım, sulardım, temizlerdim. Tesbih satardım. İŞKUR’da inşaatta çalıştım. 2 yıllık Adalet meslek Yüksekokulu mezunuyum. Okul okuduk, işçilik yaptık yıllarca helal temiz. 7 aya yakındır İstanbul’a da gelmişim. Çay ocağı işletiyorum. Çay, kahve, tost, kahvaltılık, su, soda ve teşbih satarım rızkımı kazanırım. Dün tüccarlığını da sevmem. Çünkü din tüccarlığı insanı aşağılık durumuna düşürür. Uyarıcılar asla dinle geçinemezler. Bütün peygamberler de çalışmış çalışmak zorundayız. Asla din tüccarlığı da yapmam” Diye konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: Mücadele Gazetesi