8 Nisan 1975 tarihli Mücadele haberine göre, Diyarbakır’ın ses sanatçısı Bedri Ayseli, doğup büyüdüğü şehrine gelecekmiş. İşte Mücadele’nin yarım asırlık haberi:

İstanbul Radyosunun As solistlerinden Diyarbakırlı ses sanatkârı Bedri Ayseli bir hafta sonra Diyarbakır'a gelecektir.

İstanbul Radyosunda As solistlik yaptığı gibi Dişçilik Fakültesine de devam eden Bedri Ayseli aynı zamanda Ankara Luna Parkta da program yapmaktadır. Diyarbakır'a yakınlarını görmek ve bu arada bir konser vermek için gelecek olan Bedri Ayseli şehrimizde beş altı gün kalacak tır.

TELEVİZYONDA PROGRAM YAPACAK

Bir hafta sonra Diyarbakır'a gelecek olan Bedri Ayseli'nin paket yayın yapan Diyarbakır Televizyonunda da geniş bir program yapacağı bildirilmektedir. Ayseli Diyarbakır Televizyonunda yapacağı programda Diyarbakır’a öz bütün türkülerden çoğunu okuyacağını açıklamıştır.

Diyarbakır'da gazeteciler başkanını seçti! Bozarslan güven tazeledi Diyarbakır'da gazeteciler başkanını seçti! Bozarslan güven tazeledi

Diyarbakır Kapalıspor Salonunda yapacağı konserden elde edilen hasılatın yardım severler derneğine veya başka bir hayırsever kurumuna bağışlayacağını açıklayan Bedri Ayseli, “Memleketim, Diyarbakır için her şey yaparım. Hiçbir şey Diyarbakır’a olan sevgimi alt edemez” demiştir.”

İşte haberin görüntüsü:

Muhabir: Onurcan GÜLER