Diyarbakırlı ünlü oyuncu Belçim Bilgin, Uzman Psikolog Gökhan Çınar'ın sunduğu 'Katarsis' programına konuk oldu. Bilgin, Kürt olduğu için birçok ayrımcılığa uğradığını söyledi.

Diyarbakır’ın ilçesinde nüfus artıyor! DİSKİ harekete geçti Diyarbakır’ın ilçesinde nüfus artıyor! DİSKİ harekete geçti

"ANNEM MARDİNLİ, BABAM DA DİYARBAKIRLI"
Bilgin, Kürt olduğu için ayrımcılığa uğradığını şu sözlerle anlattı: "Annem Mardinli, babam da Diyarbakırlı. Ankara'da görücü usulü ile tanıştırılıp ve aşık olup evlenmişler. Annem daha geleneksel ve feodal. Babamın ise çok fazla hikaye ve acısı var. Çok fazla mücadeleler vermiş. Seçme şansın olmadığı için doğduğun hikayede kendini tanımayı bilmelisin. Ben içinde doğduğum bütün kültürlerin sonucuyum."

"KÜRT OLDUĞUM İÇİN HERKES KÖTÜ OLDUĞUMU DÜŞÜNÜYORDU"
Bilgin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çok karanlık zamanlardan geçtik. Herkes Kürtlerin terörist olduğuna inanıyordu. Ankara'da büyüdüm ve okudum. Kürt olduğum için herkes kötü olduğumu düşünüyordu. Yanında konuşuyorlar ve senin kötü olduğunu söylüyorlar. Oysa ki Kürt olduğun için, belki biraz sonra eve gideceksin ve maksimum sumaklı dolma yiyeceksin. Senin gerçeğindeki fark bu o, nasıl bu kadar ayrışa biliriz? Biz birbirimizden nasıl farklı olabiliriz? Hepimizin hikayeleri var. Biz minderlere oturup çavbelayı da söylerdik, vardır ovasını da söylerdik. Biz Türkiye'ydik çünkü."

Editör: Mücadele Gazetesi