PTT, son dönemde posta dağıtım personeli kılığındaki dolandırıcılık girişimlerinde artış yaşandığına dair bir uyarı yapıldı. Diyarbakır’da da vatandaşlara dolandırıcılar tarafından mesajlar gitmişti.

PTT’DEN UYARI GELDİ
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı PTT AŞ'den yapılan açıklamada, şirketin adının kullanılarak yapılan dolandırıcılık girişimlerine dikkat çekildi. Sahte SMS ve e-posta yoluyla gönderilen mesajlarda, vatandaşların banka ve kredi kartı bilgilerinin ele geçirilmeye çalışıldığı belirtildi. Ayrıca, posta dağıtım personeli kılığındaki dolandırıcıların evlere giderek sahte belgeler imzalattığı ve bu belgeleri kullanarak kişilerin üzerine kayıtlı varlıkları satmak gibi suçlar işlediği ifade edildi.

Diyarbakır’da Kürtçe müzik eşliğinde 19 Mayıs kutlaması Diyarbakır’da Kürtçe müzik eşliğinde 19 Mayıs kutlaması

PTT, bu dolandırıcılık girişimlerine karşı hukuki süreci yakından takip ettiğini ve vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardığını bildirdi. Ayrıca, şirketin resmi internet sitesi dışında gelen bilgilere itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı. PTT, mağduriyet yaşanmaması için vatandaşlardan dikkatli olmalarını ve şüpheli durumlarda yetkililere ihbarda bulunmalarını istedi. (Haber Merkezi)

Editör: Mücadele Gazetesi