Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’in 2022 verilerine göre Diyarbakırlıların en az hangi illerde yaşadıkları belli oldu. Peki, Diyarbakırlılar en az hangi illerde yaşıyor? Yaşadıkları illerdeki nüfusları ne kadar? İşte bu sorunun yanıtı haberimizde...

Meclis’te Diyarbakırlı Bakan için tören düzenlendi Meclis’te Diyarbakırlı Bakan için tören düzenlendi

Diyarbakır'a Kötü Haber

Diyarbakır

DİYARBAKIRLILARIN EN AZ YAŞADIKLARI 5 İL
Türkiye genelinde toplamda 2 milyon 329 bin 476 kişilik bir Diyarbakırlı nüfusu var. Bu nüfusun 1 milyon 802 bini Diyarbakır’da yaşarken peki geri kalanlar hangi illerde yaşamakta? İşte Diyarbakırlıların en az yaşadıkları iller:

5- KİLİS
Kilis Diyarbakır’a yakın iller arasında yer alırken buradaki nüfus ise 426 olarak kaydedilerek Diyarbakırlıların en az yaşadığı iller arasında beşinci sırada yer aldı.

4- BAYBURT
Diyarbakırlıların en az yaşamış olduğu iller listesinde Bayburt’ta yer almakta. Buna göre de Bayburt’ta yaşayan Diyarbakırlı nüfusu 420 olarak kaydedildi. Bu şekilde listeye dördüncü sıradan girmiş oldu.

3- ÇORUM
Çorum’da yaşayan Diyarbakırlı nüfusu da belli oldu. TÜİK verilerine göre Diyarbakırlıların Çorum’daki nüfusu 388 kişi olarak belirtilirken en az yaşadıkları üçüncü il oldu.

2- BARTIN
Bir başka Karadeniz ili olan Bartın’da da Diyarbakırlı nüfusu oldukça az. Burada yaşayan Diyarbakırlıların sayısı da 317 oldu. Bartın, Diyarbakırlıların en az yaşadığı ikinci il oldu.

1- ÇANKIRI
Çankırı’da yaşayan Diyarbakırlıların sayısı ise 81 ilin oldukça gerisinde kaldı. Burada yaşamakta olan Diyarbakırlıların sayısı 296 olurken, Diyarbakırlıların en az yaşadığı ilde Çankırı olmuş oldu.

TÜİK’in verilerine bakıldığında Diyarbakırlıların genel olarak en az yaşamakta olduğu bölgede böylelikle Karadeniz Bölgesi oldu.

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan GÜLER