Diyarbakır Yenişehir ilçesinde Ekim 2016’da yıkılan 56 yıllık Atatürk Stadının yerine yapılan ve çalışmaları tamamlanarak geçtiğimiz haftalarda vatandaşların hizmetine açılan kentin ilk Millet Bahçesi, hafta sonu vatandaşların akınına uğradı. Güneşli havayı fırsat bilen çoluk çocuk, genç yaşlı herkes dün Millet Bahçesi’nin yolunu tutarak burada gönüllerince eğlendi.

SOSYAL AKTİVİTELERLE GÜZEL ZAMAN GEÇİRDİLER

Çocuklarıyla Millet Bahçesi’ne gelen ebeveynlerin kamelya ve ağaçların altında piknik ve muhabbet havasında çaylarını yudumlayıp yemeklerini afiyetle yedikleri, kimi çocukların ise soğuk havaya aldırış etmeden bahçedeki havuzda yüzdükleri, kimi çocukların da bahçede güle oynaya top ve basketbol oynadıkları, kimi çocukların da anne babasıyla birlikte spor aletleriyle egzersiz hareketler yaptığı görüldü.

SOHBET, MUHABBET, YÜRÜYÜŞ…

Bahçeye akın eden gençler ise karşılıklı oturup sohbet havasında bir şeyler yedikleri, telefonlarına baktığı, havuz başında güzel manzaranın keyfini çıkardıkları gözlemlenirken, park ve bahçelerin en renkli simaları yaşlı çınarların ise banklarda oturdukları ve bazen de kalkıp volta atıkları görüldü.

RENKLİ BİR GÜN GEÇİRDİLER

Millet Kıraathanesi, oyun ve eğlence alanları, bisiklet ve koşu parkuru ile süs havuzunun içinde bulunduğu Yenişehir ilçesindeki Millet Bahçesi’nde dün güneşli havayı da fırsat bilen onlarca çoluk çocuk, genç yaşlı unutulmaz ve renkli bir gün geçirdiler.

Diyarbakır, Mardin, Siirt ve Şırnak'ta 19 Mayıs kutlandı Diyarbakır, Mardin, Siirt ve Şırnak'ta 19 Mayıs kutlandı

SİMİTÇİLER DE SEVİNDİ

Vatandaşların yeni gözde mekanı haline gelen Millet Bahçesi’ne gelen simitçiler de burada vatandaşlara çay ve simit satarak hem ceplerini ısıttılar hem de kent halkı tarafından oldukça beğenilen Millet Bahçesi’nde tıpkı ebeveyn ve çocukları gibi güzel bir gün geçirdiler.

ÇOCUKLAR YASAĞA RAĞMEN HAVUZDA YÜZDE

Kiminin gün boyu futbol ve voleybol oynadığı, kiminin egzersiz yaptığı, kiminin ‘havuza girmek tehlikeli ve yasak’ uyarısına rağmen havuzda yüzdüğü, kiminin bisiklet sürdüğü, kiminin yerlerde oyunlar oynadığı, kiminin el ele tutuşup dolaştığı, kiminin koşup doyasıya eğlendiği, kiminin uzun uzun sohbet ve muhabbet ettiği ve kiminin de birçok kez tur attığı kentin ilk Millet Bahçesi’ni çok beğendiklerini dile getiren vatandaşlar, bu yeşil alanı yapan yetkililere teşekkürlerini iletti.

Haber: Orhan YALÇIN

Editör: Orhan Yalçın