Seçim sonrası beklenen elektrik ve doğal gaz zamları için, "Elektrik ve doğal gazda düzenleme yapılması bekleniyor" diyen Karahan zamların enflasyon tahminlerine göre yansıtıldığını açıkladı. TCMB Başkanı Fatih Karahan, zamların Orta Vadeli Program (OVP)'da öngörülen fiyatlara göre tahmin edildiğini ve bu fiyatların gerçekleşeceğini düşündüklerini ifade etti.

Karahan, enflasyon tahminlerinin korunduğunu ve OVP'nin oldukça bağlayıcı bir program olduğunu vurguladı. Fatih Karahan’ın açıklamalarına bakılacak olursa doğal gaz ve elektrik için zam geliyor dedirtti. 

Diyarbakır, Mardin, Siirt ve Şırnak'ta 19 Mayıs kutlandı Diyarbakır, Mardin, Siirt ve Şırnak'ta 19 Mayıs kutlandı

Zamların ne zaman ve ne kadar olacağına dair henüz net bir açıklama yok ancak zamlar için hükümetin onayı bekleniyor. 1 Ocak 2024 itibari ile geçerli olan güvence birim bedelleri sanayi, kamu ve özel sektör abone grubu için kilovat başına 387 lira 10 kuruş olmuştu. Mesken aboneler için 136 lira 20 kuruş, şehit aileleri ve gaziler için 68 lira, çiftçiler ve diğer aboneler için ise 183 lira 70 kuruş olmuştu. Şimdi yapılması beklenen yeni düzenleme ile beraber doğal gaz ve elektriğe gelecek zam kaç lira olacak merak ediliyor. (Haber Merkezi)

Editör: Mücadele Gazetesi