Devlet Su İşleri (DSİ) duyurdu. İŞKUR üzerinden farklı iller için personel alımı yapacağını açıkladı. Başvuruların online olarak başladığı personel alımında yeni ve güncel detaylar da belli oldu. Devlet Su İşleri personel alımında aranan şartlar ve detaylar neler oldu peki?

DSİ’nin yapacağı alım İŞKUR üzerinden gerçekleşirken, açık iş ilanı bölümündeki kamu personel alımlarına göre Devlet Su İşleri büro memuru, beden işçisi ve puantör kadroları için personel alımı yapılacak.

DSİ ALIM YAPACAK İLLER BELLİ OLDU

DSİ’nin yapacağı alımlar için çalışma adresleri de belli oldu. Ankara, Bayburt, Edirne, Giresun, Kırklareli ve Trabzon’da alım yapılacak.

EN AZ LİSE MEZUNU ŞARTI ARANACAK

Personel alımlarında en az lise mezunu olma şartının aranacağı açıklandı. En az lise, en çok üniversite mezunları arasından alım yapılacağı ifade edilirken işçi kadrosu için ise üniversite mezunlarının başvurularının kabul edilmeyeceğinin altı çizildi.

BÜRE MEMURU İÇİN KPSS İSTENİYOR DİĞER ALIMLAR İÇİN İSTENMİYOR

İŞKUR üzerinden yapılacak olan alımlar için DSİ, büro memuru için yapılan açıklamada EKPSS şartının aranacağını duyurdu. Diğer meslekler için şart aranmayacak. Alımların engelli personeller ile birlikte eski hükümlü ya da terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yararlananların başvurularının kabul edileceği ifade edildi. İlanlar şu şekilde:

Kars Kafkas Üniversitesi'nde çoban krizi Kars Kafkas Üniversitesi'nde çoban krizi

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

Adaylardan başvurular için istenen şartlar şunlar:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

En az 18 yaşını tamamlamış olmak (Üst yaş sınırı ilanlara göre değişkenlik gösterebiliyor)

Kamu haklarından mahkum olmamak

Görevini yapacak ilin sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak

Gerekli durumlarda vardiyalı çalışabilmek

Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir akıl hastalığının olmaması.

(Haber Merkezi)

Editör: Mücadele Gazetesi