Diyarbakır’da Kurban Bayramı mesaisi başladı! Kurbanlık fiyatları ne kadar? Diyarbakır’da Kurban Bayramı mesaisi başladı! Kurbanlık fiyatları ne kadar?

Diyarbakır'daki Newroz’un konser vermek için gelen Tunuslu sanatçı Emel Mathlouthi, Kadın Kültür Sanat ve Edebiyat Derneği'nde (KASED), derneğin yöneticileri tarafından karşılandı. Kadınlarla sohbet eden Matlouthi, 2013’te de Hasankeyf geldiğini ve Kürt kadınları burada tanıdığını dile getirdi.

Emel Matlouthi Konser Diyarbakır

Emel Mathlouthi

JIN NEWS'in haberine göre, Emel Matlouthi, KASED’den sonra Rosa Kadın Derneği’ne geçti. Ziyaret sırasında konuşan Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivisti Çağlar Demirel, Kürt kadınlara dönük politikalara dair konuştu. Çağlar, kadınlara dönük saldırılara karşı birlik olunması gerektiğine işaret etti.

Emel Matlouthi de Kürt kadınlarını, mücadelelerinden dolayı kutlayarak, “Beni böyle güzel ağırladığınız ve güzel sohbetler ettiğiniz için teşekkür ederim. Belki kısıtlı zamanımız var, daha fazla sohbet edemedik ama ben de müzik alanında sizinle birlikte olacağım elimden gelenini yapacağım” dedi.

Emel Matlouthi, Newroz kutlamaları kapsamında yarın (21 Mart) Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki Newroz Parkı'nda düzenlenecek kutlamalarda sahne alacak. 

Kaynak: JIN NEWS