Diyarbakırspor’un tarihinde ilk kez Süper Lig’e çıktığı zaman teknik direktörlük koltuğunda oturan, Türk futbolunda en uzun süre zaman alan Abdullah Gegic’le anlaştı. Gegic, döneminin efsane teknik direktörlerinden birisidir. Yugaslavya’da 1924 yılında dünyaya gelen Gegic, teknik direktörlük hayatına 1961'de FK Bor takımı çalıştırarak başladı.

Başarılarıyla tanınan teknik direktör olan Abdullah Gegic’le kariyeri boyunca FK Bor, Yugoslavya U-21 millî takımı, Yugoslavya millî futbol takımı, Partizan, Fenerbahçe, Diyarbakırspor ve Eskişehirspor gibi takımlarda görev yapmıştır. Özellikle Eskişehirspor'un başındayken gösterdiği başarılarla tanınmaktadır. Eskişehirspor'un başında bir Anadolu ihtilalini başlatan Gegic, takımını ligde başarılı bir şekilde temsil etmiş ve çeşitli kupalara taşımıştır. 1971 yılında ayrıca Fuar Şehirleri Kupası'nda Sevilla FC'yi elediği maçta da takımın başındaydı. Aynı yıl Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı da kazanmıştır.

DİYARBAKIRSPOR’U DA ÇALIŞTIRDI

O dönemler futbolcu olan Fatih Terim ve Şenol Güneş gibi isimlere de rehberlik eden Gegic, Adana Demirspor’da forma terleten Terim’in de antrenörlüğünü yaptı. 1978/79 sezonunda Süper Lig’e çıkma başarısı gösteren ilk Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu kulübü olan Diyarbakırspor’un başına getirilen Gegic, sezon sonunda Diyarbakırspor’un beşinciliğinde önemli rol oynadı. Aynı zamanda kulüp bu sezon Türkiye Kupası’nda çeyrek finallere kadar yükselmeyi de başardı. Teknik ismin gitmesinin ardından kulüp sonraki sezon küme düşerken Gegic yeniden Eskişehirspor’a gitti. Oradan Pendikspor’u çalıştırdı ve teknik direktörlük kariyerini noktaladı.

Beşiktaş'ın 26 maçlık namağlup serisini Diyarbakır yıktı! Beşiktaş'ın 26 maçlık namağlup serisini Diyarbakır yıktı!

Soldan sağa

Ayaktakiler: Vehbi Günay, Faruk Karakurum, Cihat Saral, Sedat Gezer, Mustafa Akülke, Ergün Baydar.

Oturanlar: Nurettin Koç, Recai Çiçek, Mustafa Dolma, Reşit Kaynak, Ayhan Doğu.

Muhabir: Onurcan GÜLER