Diyarbakır temsilcisi Diyarbekirspor, 2.Lig Beyaz Grup’ta mücadele etmeye devam ederken bizlerde futbolcular üzerinden kariyer derlemelerine devam ediyoruz. Diyarbekirspor’un genç forveti Arda Okan Kurtulan kimdir? Arda Okan Kurtulan hangi milli takımda oynuyor?

DİYARBEKİR SPOR FORVETİ ARDA OKAN KURTULAN

Diyarbekirspor forveti Arda Okan Kurtulan, 2002 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Genç yetenek Fenerbahçe U-19’da kariyerine ilk adımlarını attı. Fenerbahçe’de çıktığı 65 karşılaşmasında 16 kaydeden genç oyuncu, Fenerbahçe A takımda da forma şansı buldu.  Sonrasında Süper Lig ekibi Adana Demirspor’a transfer olan oyuncu burada performans göstermeye başladı. Çıktığı dokuz karşılaşmada yalnızca bir gol kaydeden genç yetenek, Karacabey Belediye Spor’a kiralandı. Burada çıkmış olduğu 14 karşılaşmasında üç gol atan Kurtulan, sezon başında Diyarbakır temsilcisi Diyarbekirspor’a imza attı.

Diyarbakır’da fırıncılar isyanda! Meclis'e taşındı Diyarbakır’da fırıncılar isyanda! Meclis'e taşındı

KURTULAN DİYARBEKİR’DE

Genç oyuncu, sezon başında kiralık olarak geldiği Diyarbekirspor’a istikrarlı bir performans ortaya koyuyor. Bu zamana kadar 12 karşılaşmaya çıkan genç oyuncu, bir gol atarken dört kez de sarı kart gördü. Genç oyuncunun ileriki kariyerinde daha birçok kulübe transfer olması, daha başarılı olması beklenirken milli takımda da performans gösteriyor.

Arda Okan Kurtulan, baba tarafından Makedon asıllı olması sebebiyle Kuzey Makedonya U-19 ve U-21’de performans gösterdikten sonra Arnavutluk Milli Takımına katıldı. Arnavutluk U-21 kadrosunda yer alan genç yetenek bu zamana kadar çıktığı beş karşılaşmada gol atamazken Avrupa U21 Şampiyonasında takım kadrosunda yer alıyor.

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan GÜLER