Fransa'dan Diyarbakır'a gelen Portekizli turist Benedita Santos Silva Diyarbakır'a hayran kaldı. Ana akım medyanın kendisini yanılttığını söyleyen Silva, kendisi gibi yabancı turistlere seslenerek, "Korkmanızı gerektirecek hiç bir şey yok. Çok rahat bir şehir ve çok güzel bir enerjisi var" Diye konuştu.

Mücadele Gazetesi’ne röportaj veren Portekizli Benedita Santos Silva, Diyarbakır’a ilişkin şu ifadeleri kullandı:


 


“BU KADAR ÇOK ULUSLU BEKLEMİYORDUM”
“Ben Portekizliyim. Diyarbakır’a daha yeni geldim. İnsanların bana yani ilk izlenimi çok misafirperverdi. Bunu beklemiyordum. Mükemmel bir kahvaltı yaptık. Herkesle konuştuk. Beni çok az anlıyorlardı. Lavaboya gitmek zorundaydım. Bu şekilde gel gel gel! Ben seni götürürüm. Yani bu misafirperverlik harika bir şey. Bunu beklemiyordum. Şehrin çevresi Yani bu cami (Ulu Cami) ve çevresi bile aklı baştan alıyor. Ve.. Ben aslında bu kadar çok uluslu beklemiyordum. Çok fazla farklı insan var. Ben daha az olmasını bekliyordum. Ve bilmiyorum... Bu çok sıcak, rahatlatıcı. Bana huzur verdi. Bu bence çok iyi. İyi bir etki veriyor. Turistler için.

Diyarbakır’da tren fiyatlarına dev zam! İşte yeni fiyatları Diyarbakır’da tren fiyatlarına dev zam! İşte yeni fiyatları

TURİSTLERE SESLENDİ
Yani tamamı ile dürüst olmak gerekirse, Belki de kendi ülkemde medyadan duyduklarımdır. Fransa’da yaşıyorum. Ama Portekizliyim. Sanırsam Ana akım medyanın buraların yaşamak için güvenli olmadığından yana. Bu çok dıştan bakış bir düşünce. Ve ayrıca bunu bilmemem biraz da benim hatam. Başka söylemek istediğim bir şey varsa o da Gelin. İhtiyacınız var. Çünkü Bu muhteşem bir şehir ve gerçekten buna değer. Korkmanızı gerektirecek hiç bir şey yok. Çok rahat bir şehir ve çok güzel bir enerjisi var" Diye konuştu

Kaynak: Gurbet İpek