Maraş merkezli depremlerde 1 binası yıkılan, 89 kişinin yaşamını yitirdiği Galeria Sitesi’nin diğer 3 bloku da kontrollü olarak yıkıldı. Enkaz kaldırma çalışmalarının ardından geriye boş bir arazi kalırken, kentin simgelerinden olan ve yıkımından önce durak konumunda olan Galeria’nın ismi, minibüslerde kullanılmaya devam ediyor. 

Galeria (7)

“ORASI BİZİM SEMBOLÜMÜZDÜ”
11 yıldır minibüs şoförlüğü yapan Mehmet Domluoğlu (33), ‘Galeria’da inecek var’ sözünü her duyduklarında burukluk ve acı yaşadıklarını ifade ederek, “Orası bizim sembolümüzdü hala daha dışarıdan gelen yabancı misafirler Galeria Sitesi’ni soruyor. Artık orası yok ama tekrardan yapılırsa iyi olur. Ya da orada Galeria diye bir anıt yapsalar. Orası bizim son durağımızdı. Tüm yolcular orada en son inerdi” dedi.

Meclis’te Diyarbakırlı Bakan için tören düzenlendi Meclis’te Diyarbakırlı Bakan için tören düzenlendi

Galeria enkazından demir yığınları çıkartılıyor

“BİZ İSMİNİ YAŞATIYORUZ”
30 yıldır minibüs şoförlüğü yapan Veysi Bingöl de (43), sitenin açılış tarihinde kentin en güzel yapılarından biri olduğunu belirterek, “Böyle oldu sonu. İnsanlar içinde vefat etti. Biz ismini yaşatıyoruz. Dağkapı minibüsleri genelde taşıyor. Tabi biz de Galeria olarak kullanıyoruz. Oradaki ölen insanlar gözümüzün önüne geliyor, üzülüyoruz. Ölenlerden 5’i, benim akrabalarımdı” diye konuştu.

“AMA BELLİ BİR ZAMANDAN SONRA KALKACAK”
Yıkılan site önündeki taksi durağında şoförlük yapan Harun Temel de, Galeria’da çocukluğunun geçtiğini ifade ederek, “İsminin yaşatılmasını temenni ediyoruz. Minibüslerin bir kısmında yazıyor. Ama belli bir zamandan sonra kalkacak, burası unutulacak. Ama biz tekrar yaşatılmasını istiyoruz. Burası ilk alışveriş merkeziydi. Burası çocukluğumuzun alışveriş merkezidir. Burada yaşadık” şeklinde konuştu. (DHA)

Editör: Mücadele Gazetesi