Futbol alt yapısına verdiği önem ve yaptığı hamlelerle adından söz ettiren Diyarbakır İnter Futbol Kulübü, ismini taşıdığı İtalyan devi İnter ile işbirliği yaparak Türkiye'de bir ilke imza attı.

İtalya'dan gelen antrenörlerden eğitim alan ve oranın sistemini Diyarbakır'a getiren Diyarbakır İnter'in deneyimli antrenörlerinin tedrisatından geçen kulübün A takım futbolcuları, diğer yaş kategorilerindeki futbolcuları çalıştıracak.

Diyarbakır'da hükümdarın kızı tarafından inşa edilen köprü Diyarbakır'da hükümdarın kızı tarafından inşa edilen köprü

ANTRENÖRLÜĞE DE ADIM ATACAKLAR

Diyarbakır İnter Futbol Kulübü'nun teknik sorumlusu Müslüm Doğan, antrenörler Suat Yağız, Necdet Şahin ve Behzat Tari tarafından eğitilen futbol A takımındaki 10 genç futbolcu, böylece antrenörlük eğitimi için de geleceğe adım atmış olacak.

BAŞKAN SÜER VE TEKNİK SORUMLU DOĞAN

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Diyarbakır İnter Futbol Kulübü Başkanı Ahmet Süer, kentte futbol alt yapısını geliştirmek için ciddi adımlar attıklarını ve İtalyan ekiple işbirliği yaparak hayata geçirdikleri bu projenin de bunlardan biri olduğunu söyledi.

Başarılı teknik adam Müslüm Doğan ise, "A takımımızda oynayan futbolcularımız hem eğitim verecek, hem de kendilerini geliştirmiş olacak. Biz de her türlü desteği sağlayacağız " ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi