Diyarbakır’ın sevilen kulübü Amedspor’un tarihindeki en golcü iki ismi Mansur Çalar ve Yusuf Yağmur oldu, ikisi de 48 gol attı. İki oyuncuda yıllarca forma terlettiği kulübün hem efsanesi hem de en golcü isimleri olmayı başardı. Geçtiğimiz gün Mansur Çalar’ın kariyerini yazdığımız haberimizde şimdi de Yusuf Yağmur’u yazacağız. Peki Yusuf Yağmur kimdir?

Amedspor taraftarı istiyordu: Yeni adresi belli oldu! Amedspor taraftarı istiyordu: Yeni adresi belli oldu!

Amedspor Yusuf Yağmur

Yusuf Yağmur

AMEDSPOR’UN EN GOLCÜ İSMİ YUSUF YAĞMUR KİMDİR?
1987 yılında Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde dünyaya gelen Yusuf Yağmur futbol kariyerine de 2007/08 sezonunda Yeni Malatyaspor’da başladı. 2011/12 sezonunda Amedspor’a gelen futbolcu 2021/22 sezonuna kadar yalnızca bir kez Diyarbakırspor’a gitti. Neredeyse bütün kariyerini Amedspor’da geçiren futbolcu kulübün en fazla karşılaşmaya çıkan ikinci oyuncusu olmayı başarırken Mansur Çalar ile beraber de en golcü futbolcusu oldu. Yusuf Yağmur toplamda 264 karşılaşmada boy gösterirken bu karşılaşmalarda toplam 48 gol atmayı başardı ve kulübün en golcü ismi oldu. Son olarak ise 2022 yılında Gümüşhanespor’a transfer olan futbolcu buradan ayrıldı.

Mansur Çalar-1

Mansur Çalar

AMEDSPOR’UN EN GOLCÜ İSMİ MANSUR ÇALAR KİMDİR?
Amedspor’un efsane ismi olan Mansur Çalar 1987 yılında Batman’da dünyaya geldi. Futbol kariyerini neredeyse Amedspor’da geçiren futbolcu geçtiğimiz yaz döneminde Adıyaman FK’ya transfer olurken devre arasında Siirt İl Özel İdare’ye transfer oldu. Bu zamana kadar açık ara farkla Amedspor formasını 450 defa terleten futbolcu kulübün en fazla performans gösteren oyuncusu olmayı başarırken aynı zamanda en golcü isim olarak da kayıtlara geçti. Yusuf Yağmur ile beraber 48 gole imza atmayı başaran Çalar kulübün en golcü ismi oldu.

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan GÜLER