Yeni bir müziksel varoluş mottosuyla özgün müziğin temsilciliğini üstlenen Grup Abdal, muhteşem sahne performanslarıyla 14 Şubat (Çarşamba) Sevgililer Günü’nde Diyarbakır Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde sevenleriyle buluşacak.

Diyarbakır’da kazaların bitmediği cadde! Esnaftan çağrı Diyarbakır’da kazaların bitmediği cadde! Esnaftan çağrı

GRUP ABDAL SEZAİ KARAKOÇ KÜLTÜR MERKEZİ’NDE SEVENLERİYLE BULUŞUYOR
Grup Abdal Diyarbakır Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde sevenleriyle buluşuyor. Gösterim 14 Şubat Çarşamba saat 20.30 ‘da sahne alacak. “Yeni bir müzikal varoluş çabası ve arayışıdır" ifadesiyle çıktığı yola devam ettiklerini belirten ve Halk Müziğini kendi tarzıyla yorumlayan grup, Ali Ekber Kayış, Burcu Sarak, Kerem Kekeç, Özge Ünkap olarak sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. 

BİLET FİYATLARI
Salon 1- 3. Kategori: 277 TL
Salon 2- 3. Kategori: 277 TL
Salon 1- 2. Kategori: 444 TL
Salon 1- 1. Kategori: 550 TL

GRUP ABDAL KİMDİR
Grup Abdal, Halk müziğini kendi tarzıyla yorumlayan müzik grubudur. Halk müziğinde geliştirdiği yeni müzikal anlayış tını ve tarzla giderek daha geniş bir dinleyici kitlesi ile buluşan Grup Abdal, yeni albümü Revanda, önceki iki albümünde olduğu gibi Anadolu coğrafyasının tüm yörelerinden geleneksel ezgilere yer vermektedir. Sözleri, Feqiye Teyran, müziği Aram Tigran'a ait Ay Dilbere adlı eser ile, yine önceki albümlerinde olduğu gibi bir Kürtçe esere de yer veriyor. Bu albümde önceki albümlerden farklı olarak, grubun kendine ait “Sor Bilir" adlı beste yer alıyor ki, bundan sonraki müzikal yürüşünde kendi üretimlerine de yer vereceklerini müjdeliyor. Grup Abdal, halk müziğine getirdiği yeni tarzla, halk müziğinde etkisini hissettiren ve beğenilen bir grup haline geldi. Gitara ve Charangoya (latin Amerika enstrumanı) ekledikleri perde ile halk müziğini özüne zarar vermeden yeni bir tınıya kavuşturarak, geleneksel ezgileri adeta yeniden yaratarak, klasik halk müziği dinleyicisinin ötesinde, gençleri de kapsayan daha geniş bir kesimle buluşturarak hem takdir hem beğeni toplamıştır.

Grup ABDAL üyeleri;
Kerem Kekeç: Akustik-Klasik Gitar
Vokal Ali Ekber Kayış: Kontrbass, Akustik-Klasik-Perdesiz Gitar, Charango, Bandolin, Yaylı tambur, Mandolin, Vokal
Burcu Sarak: Vokal

Haber: Abdullah AKYOL

Editör: Abdullah Akyol