Kobani davasından tahliye edilen Gültan Kışanak, Sabahat Tuncel ve Ayla Akat Ata bugün Diyarbakır'da basın toplantısı düzenledi.

KIŞANAK: CEZAEVLERİNİN KAPILARI TÜMDEN AÇILACAK
Diyarbakır’da buluşmanın güzel olduğunu belirten Kışanak, “Çok eksiğiz. Burada üç arkadaşız ama aklımız, yüreğimiz, duygularımız halen siyasi rehine olan arkadaşlarımızda. Bugün eksiğiz ama inanıyorum ki önümüzdeki süreci daha güçlü karşılayıp bu beraberliği buluşturacağız. Yan yana olacağız. Maalesef bize hep yarım kalmak, üzüntüyle mutluluğu beraber yaşamak reva görüldü. Bütün herkesin mutlu olmasını istiyoruz. Örgütlü kötülüğe karşı örgütlü iyiliği mutlaka sağlayacağımıza inanıyorum. Demokratik bir geleceği inşa etmek için cezaevlerinin kapıları tümden açılacak” dedi.

TUNCEL: ANCAK HEP BİRLİKTE ÖZGÜR OLABİLİRİZ
Sabahat Tuncel de tahliye olmalarına rağmen gerçek bir özgürlükten bahsetmenin mümkün olmadığını söyledi. Tuncel, “Ancak hep birlikte özgür olabiliriz. Bu tahliye bu nedenle özgürlük ifade etmiyor. Koğuş arkadaşlarımızı, birlikte yargılandığımız arkadaşları içeride bıraktık. Bu sonucu tanımıyoruz. Bunun için mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'dan Lozan Antlaşması'nın yıl dönümü mesajı Erdoğan'dan Lozan Antlaşması'nın yıl dönümü mesajı

ATA: KISMİ BİR ÖZGÜRLÜK YAŞIYORUZ
Son olarak konuşan Ayla Akat Ata da şunları söyledi: “Kısmi bir özgürlük yaşıyoruz ama yaşadığımız süreçler sahte olmaya devam ediyor. Benden önce alınmış bırakılmış arkadaşlarımız var. Bu sürece, bu yanlışa son vermek bizim boynumuzun borcudur. En büyük gücü halkımızda, annelerimizden aldık. ‘Karanlığın en zifirinde aydınlık vardır biz oraya yürüyoruz’ diyen halkımızdan aldık.”

Kaynak: Haber Merkezi