MÜCADELE-  Demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen 12 Eylül 1980 darbesinin üzerinden 41 yıl geçti. Milli Güvenlik Konseyi (MGK) Başkanı ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Kenan Evren basına ilk açıklamasını 12 Eylül 1980'de TBMM'de yaptı. TBMM'deki açıklamada Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Nejat Tümer, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Tahsin Şahinkaya, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Nurettin Ersin ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Sedat Celasun da yer almıştı. 

 

Saadet Partisi (SP) Diyarbakır İl Başkanı  Abdurahman Ergin; Türkiye  demokrasinin en kara lekesi olarak tarihe geçen  12 Eylül 1980 darbesinin 41. yıldönümü açıklama yaptı.  Ergin, yazılı açıklamasında şunlara yer verdi:

“Ülkenin darbe tecrübesinde şimdiki darbelere zemin hazırlayan 12 Eylül 1980 Tarihi, yapanları hiç bir şekilde hayırla anılmayan isimler oldu. " Bizim çocuklar güzel bir iş çıkardı." diyen ABD ve yandaşları kardeşi kardeşe düşman kılan, aynı silahla sabah solcunun akşam sağcının öldürüldüğü ortamın mimarları, Rahmetli Başkanımız Necmettin Erbakan'ın 1974 Kıbrıs Çıkartması' nı bahane ederek ayağa kalkmak için çabalayan ülkenin önünü tıkamak için on yılda bir balans ayarını gerekli görürken, yönetime el koymak için zemin hazırlamıştır. Bir işaretle yönetime el koyanlar ve anarşinin birdenbire kesilmesi, nasıl izah edilebilir? Rahmetli Başkanımız Necmettin Erbakan'ı bu mecraya çekemeyenler, sağ ile solu birbirine düşman kılarken Millî Görüş ile hesapları bitmemiş olacak ki uzantıları iktidara geldikleri bir yılda Sincan'da boş durmamıştır, tankları caddelerde yürütmüştür.Bin yıl sürecek dedikleri senaryoları çöken 12 Eylül hazırlayıcıları, bu ülkenin yer altı ve yer üstü zenginliklerine çökmüş, ülkeyi birbirine kırdırmış, tek tipleştirmeye çalışmış, düşünmesi yasaklanmış mankurt insanları darbe tornasından çıkarmıştır.

 

Sonuçta kardeşin kardeşe düşman olduğu, köy, ilçe ve şehirlerin kurtarılmış bölgeler haline getirildiği kaos meyvesini verirken, yok edilen bir kuşak heba edilmiştir. Biz, milleti ayrıştıran, böldüren, ötekileştiren kim ya da kimler ise daima reddetmişiz, reddetmeye devam ediyoruz.Darbeler, en olmadık zulme, kıyıma yol açmış, inançlı kesime yapmadığı zulmü bırakmamıştır. Günümüzde darbeseverler bilmelidir ki bin yıl iddia edilen saltanat, elbet bitecektir. Yeryüzünde Hak, Adalet, Kardeşlik, Sevgi ve Barış şiarıyla yola çıkan Millî Nizam'dan Saadet Partisi'ne uzayan elli yıllık siyasi mücadelemiz, daima zulme ve emperyalizme direnmiştir, direnmeye devam etmektedir.12 Eylül ve bu çizgideki anlayışları telin ederken, yitip giden canlara, kaybolan gençlere rahmet, evlat acısını halen yüreklerinde hisseden, unutmayan, annelere, babalara ve çocuklarına sabır diliyoruz. Saadet Partisi olarak, acıların bir daha yaşanmamasını arzuluyor, tüm ülkemize bu menfur ve lanetli tarihin kara tarih olarak literatüre geçtiğini ifade ediyoruz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim