Devrim AKTÜRK

MÜCADELE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin gençlere istihdam alanları oluşturmak amacıyla  hazırladığı “Genç Start-Up Diyarbakır” projesi, yapılan “Genç Dostu Şehirler Fikir ve Proje Yarışması’’nda ilk 22 belediye arasına girmeyi başararak Türkiye Belediyeler Birliği’nden (TBB) destek almaya hak kazandı. Kentte büyük sevinç yaratan bu gelişmenin ardından Büyükşehir Belediyesi;  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla  Ankara’da gerçekleşen ödül törenine katılmak için aralarında çocukların da bulunduğu onlarca kişiyi önce koronavirüs testinden geçirdi. İddiaya göre, Büyükşehir Belediyesi ödül törenine katılacakların koronavirüs test sonucunu beklemeden 5-6 şehirlerarası otobüsle Ankara’ya hareket etti.  Ancak daha sonra test sonuçlarının açıklamasıyla 2 otobüs ile 1 dolmuşta bulunanların bazılarında koronavirüs testinin pozitif çıktığı tespit edildi. Bunun üzerine Ankara’ya doğru hareket halinde olan  2 otobüs ile 1 dolmuş Elazığ- Malatya karayolundan tekrar Diyarbakır'a dönmek zorunda kaldı.  Koronavirüs testinin sonucunu beklemeden ödül törenine katılmak üzere Ankara’ya hareket eden ve korona testleri pozitif çıkan yolcular, yaşanan skandal duruma büyük  tepki gösterirken  diğer  yolcuların ise sağlıklarından endişe ediliyor. 

 

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, “Genç Dostu Şehirler Fikir ve Proje Yarışması’’nda, ilk 22 belediye arasına girerek destek almaya hak kazandı. Büyükşehir, ödüllerini almak için 5-6 şehirlerarası otobüsle yola çıkarken, kafilede çok sayıda çocuk ve gencin olduğu da öğrenildi. Edinilen bilgilere göre sonuçların geç açıklanması ve yetkililere geç haber verilmesiyle, istenmeden test sonucu pozitif çıkan yolcuların da otobüse bindirildiği ve bundan dolayı da sonucu pozitif çıkan yolculardan oluşan 2 otobüs ile 1 dolmuş kafilesinin tekrardan Elazığ ile Malatya yolu üzerinden direkt Diyarbakır'a doğru hareket ettiği öğrenildi.

 

Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Gençlik ve Spor Bakanlığının birlikte düzenlediği ‘’Genç Dostu Şehirler Fikir ve Proje Yarışması’’nda, kentte gençlere istihdam alanları oluşturmak amacıyla geliştirdiği “Genç Start-Up Diyarbakır” projesi, yapılan değerlendirmenin ardındanilk 22 belediye arasına girerek destek almaya hak kazanırken; Ödül töreni, TBB ve Gençlik ve Spor Bakanlığının ev sahipliğinde 24-25 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla Ankara ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’nde düzenlenecek ‘’Genç Dostu Şehirler Kongre ve Sergisi’’nde gerçekleşecek. Bu kapsamda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ödüllerini almak için birçok otobüs ve gençle yola çıktı. Ancak sabah Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu kafileyle saat 08.00'de test yapılırken; çocuk ve gençlerden oluşan kafileler saat 08.00'den 17.00'ye kadar Hz. Süleyman Parkı'nda oturarak beklediler. Saat 17'den sonra ise araçlar yola çıktılar.

 

Büyükşehir Belediyesi, seyahat organizasyonu kapsamında sabah 08.00'den 19.19'a kadar yola çıkan herkese 1 bardak çorba ile 1 dilim ekmek verirken, araç içinde ise atıştırmalık sundular.

 

Edinilen bilgilere göre ise 2 otobüs ile 1 dolmuş aracında bulunan yolcularda pozitif vakalar tespit edildiğinden dolayı Elazığ ve Malatya yolundan tekrar Diyarbakır'a gönderilirken, yolcular yaşanan duruma tepki göstermekle yetindi. Yolcular testlerin, yola çıkılmadan bir gün önceden (Pazar günü) yapılması gerektiğini belirtirken, Ankara'ya doğru yola devam edip gidecek olan yolcuların ise sağlıklarından endişe ediliyor.

Editör: TE Bilisim