MÜCADELE HABER- Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesindeki Ahmed-i Hani Anadolu Lisesi’nde görev yapan 56 yaşındaki öğretmen Cengiz Tekdal, yakalandığı Coronavirus (Covid-19) salgını sonucu hayatını kaybetti. Önceki gün yaşamını yitiren Tekdal'ın, 4 çocuk babası olduğu ve kentteki Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir süre önce tedavi görüyordu. 

 

Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda “Diyarbakır Kayapınar Ahmed-i Hani Lisesi’nde görev yapan Cengiz Tekdal arkadaşımızı salgın nedeniyle kaybettik. Ailesinin, tüm eğitim emekçilerinin, öğrencilerinin acısını yürekten paylaşıyoruz. MEB; salgının okullara etkisini acilen açıklamak, gerekli önlemleri almak zorundadır" dedi.  

 

Aydoğan, neredeyse her okulda 70-80 öğrenci ve öğretmenin pozitif olduğunu ve  bu sayının her gün arttığını iddia etti.   Eğitim Sen Diyarbakır Şube Başkanı Sadrettin Kaya da, kentte Covid-19'a yakalanan eğitim emekçisi sayısının 200'ün üzerinde olduğu öne sürdü. Kaya, salgına yakalanan bu eğitim emekçilerine ilişkin 21 Kasım'da kamuoyuna bir rapor açıklayacaklarını söyledi.

 

Öte yandan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası'nın (Eğitim Sen) verilerine göre; vaka görülen eğitim kurumu sayısı 1220'ye ulaştı. Şu ana kadar ise toplam 16 öğretmen hayatını kaybetti.

 

BAKAN SELÇUK: SALGININ YÜKSELİŞİ EĞİTİMİ ZORA SOKUYOR

Öte yandan Sağlıkçıların Coronavirus salgınının kontrolden çıktığı açıklamalarının ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da bu yükseliş nedeniyle eğitimin zorlaştığını dile getirdi. Okullarda yeterli önlemlerin alınmadığu, çok sayıda öğrencinin ve öğretmenin Covid-19'a yakalandığı eğitim sisteminde, sorunlar ve aksamalar nedeniyle eleştirilen Eğitim Bakanı Selçuk, çözüm olarak vatandaşlardan  kurallara uyulmasını istedi. 

 

Yürüyüşe çıktığı Ankara Kızılay'da çene altına inmiş maskeler gördüğünü belirten Selçuk, kurallara uyulmadığını gördükçe, çocukları okullarda güvende tutmak için çabalayan öğretmenler adına çok üzgün olduğunu ifade etti. Bakan Selçuk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

 

“Pazar günü çalışma arasında Kızılay’da yürüdüm. Uyarılara rağmen çene altına inmiş maskeleri ve unutulan sosyal mesafeyi görünce, çocuklarımızı okullarda güvende tutmak için çabalayan meslektaşlarım adına çok üzüldüm. Salgının yükselişi, eğitimi zora sokuyor. Kurallara uyalım.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim