Ayten ARSLAN

MÜCADELE-   
 Ağacından küsercesine dalarından kopup adeta ilkbaharı yaşamak umuduyla yere düşen yapraklar bazen belediye işçilerinin renkli çuvallarında bazen de  meçhul ayaklar arasında zamanla yok olamaya mahkum oluveriyor.  Düşen yaprakları oyuna çeviren kimi minikler her şeyden habersiz yapraklarla doyasıya eğlenirken, yetişkinler ise fırst bu fırsat deyip yapraklar arasında sevdikleriyle birlikte fotoğraf çekme  yarışına giriyor. 
Sıcak havalara veda etme vaktinin haberini veren  hüzünlü sonbahar mevsiminin kasım ayı; yıllarca hatıralarını biriktirdiği baba evinden, ilk yuvasından her şeyini bırakarak ayrılan gözü yaşlı bir gelinin geldiği yeni yuvasında sevdiğiyle beraber yepyeni bir hayat kurma çabası misali bazen sevindirir bazen de kursağında bırakır tüm sevinçleri anılarını hatırladıkça..
 Diyarbakır’da yaprak dökümü zamanı geldi. Sonbaharın bütün renkleri, güzellikleri etkisini göstermeye başladı. Kasım ayıyla birlikte  etkisini gösteren yağmurlar sonbaharın habercisi oldu. Sararıp dökülen yapraklar ortaya renk cümbüşlerini çıkardı. Sonbahar renkleri ve esintisinden oluşan içimizi ısıtacak görüntüler ortaya çıktı.  Kültürlerin ve medeniyetlerin buluştuğu binlerce yıllık tarihi Diyarbakır'da sonbahar mevsimi, tüm güzellikleriyle ortaya çıktı. Sarı, yeşil, turuncu ve mavi renklerinin hakim olduğu kentte renk cümbüşü görenleri kendine hayran bıraktı. Ortaya çıkan manzara kentin güzelliğine güzellik katarken, fotoğraf tutkunları da en güzel kareyi yakalamak için ağaçlık alanlara koştu.

 

 

 

Editör: TE Bilisim