MÜCADELE- Diyarbakır Yenişehir Belediyesi tarafından Ahi Evran Parkında yapılan İkinci Bahar Millet Kıraathanesi, zemindeki göçükler nedeniyle açılışı yapılamadı. Yani yapılan Aziziye Parkı 8 bin metrekare alan üzerinde içerisinde Bilgi Evi, Hanım Evi, Gençlik Evi, İlk Bahar Millet Kıraathanesi, İkinci Bahar Millet Kıraathanesi, Engelsiz Yaşam Merkezi ve Çocuk Oyun Alanları bulunuyordu.

 

 

Belediyeden edindiğimiz bilgiye göre, Ahi Evran Parkı projesinde sadece İkinci Bahar Millet Kıraathanesi’nde sorun olduğunu ve bu sebepten müteahhitin parasının ödenmediği belirtildi. Ayrıca belediye ekiplerince aynı park içerisinde yapılan diğer yapıların kontrol edildiği ve bir sorun bulunmamasından dolayı açılışa hazırlandığı da öğrenildi.

 

Konuya ilişkin paylaşım yapan İnşaat Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi, Yenişehir ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni etiketleyerek, “Kamu görevlilerinin kusur ve ihmallerinin sonucu ortaya çıkan zararı halkın vergileriyle mi kapatacaksınız?” ifadeleri kullanıldı. TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyonu ise şu ifadeleri kullandı: “Bu topluma hizmet ediyoruz diyenlerin gerçeklikleri bunlar. Sadece kamuoyunun vicdanına bırakmayacağız. Rant ve talanı her yerde teşhir edeceğiz. Biliyoruz mahkemeler sessiz kalıyor!! Ama siz de bilin ki; BU KENT SAHİPSİZ DEĞİLDİR.” (Haber Merkezi)

 

Editör: TE Bilisim