MÜCADELE- Geçtiğimiz günlerde Şırnak'ın İdil ilçesi Turgut Özal Mahallesi'nde 3 Eylül tarihinde akşam saatlerinde zırhlı araç Mihraç Miroğlu (7) adlı çocuğa çarptı. Akşam saatlerinde meydana gelen kazada İdil Devlet Hastanesi'ne kaldırılan çocuk kurtarılamadı. Diyarbakır’da ise bir grup aktivist tarafından kurulan Rengarenk Umutlar Derneği yaşanan kazaya sessiz kalmayarak resmi sosyal medya hesaplarından bir paylaşım yaptı. Yapılan paylaşımda kamusal alanlarda zırhlı araçların kullanımının durdurulması ya da sınırlandırma getirilmesi çağrısında bulunan Rengarenk Umutlar Derneği, Kürt illerinde yoğun olarak bulunan zırhlı araçların, hızına dikkat etmeden cadde ve sokaklarda meydan okurcasına varlık göstermesinin, ciddi bir yaşam güvenliği sorununu yaşattıklarına vurgu yaptı.

 

“ÖLÜMLERDE HEDEF HEP ÇOCUKLARDIR”

Yaşanan olayla ilgili kazanın normalleştirilmeye çalışıldığını savunan Rengarenk Umutlar Derneği, “Sokakta oyun oynarken zırhlı araç çarpması sonucu yaşanan ölümlerde hedef hep çocuklardır. Ve bu gibi olayların defalarca tekrarlanması, yargı sürecinin işlememesi ve faillerin yargılanmamasından cesaretle gerçekleşmektedir. Bir çocuğu ezip geçme vicdansızlığına kaza süsü verilerek normalleştirilmeye çalışılmaktadır. Ama biliyoruz ki bu bir kaza değil cinayettir. Sokakta oynayan çocuklara, zırhlı araçların çarpması, silah atıklarının patlaması, havada uçan kurşunların hedef olması tam bir insan hakları ihlali sorunudur. Bir an önce olayla ilgili soruşturma açılmalı ve sorumlular yargılanmalıdır.

 

Kürt illerinde yoğun olarak bulunan zırhlı araçların, hızına dikkat etmeden cadde ve sokaklarda meydan okurcasına varlık göstermesi, ciddi bir yaşam güvenliği sorunu yaşatmaktadır. Zırhlı araçlar bir güvenlik duygusu değil bir tehlike ve tehdit duygusu yaratmaktadır. Bu nedenle kamusal alanlarda zırhlı araçların kullanımı durdurulmalı ya da bir sınırlandırma getirilmelidir.” İfadeleri kullanıldı. (Mücadele Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim