Mücadele Haber, günün öne çıkan haber ve gelişmeleri günün sonunda derleyip değerli okuyucu ve takipçilerine sunuyor.

 

 

DİYARBEKİRSPOR EKSİKLERE RAĞMEN KAZANDI

Sakat ve cezalı olan önemli oyuncularından yoksun olarak sahaya çıkan Diyarbekirspor, Payasspor’u evinde 3-2 mağlup etti.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbekirspor-eksiklere-ragmen-kazandi-100520.html

 

 

PROF. DR. ŞENYİĞİT: ÇİN AŞISI GÜVENİLİRDİR

Türkiye'de yarından itibaren genel olarak kullanımına başlanacak olan ve koronavirüsten yüzde 97 koruma sağladığı açıklanan Çin üretimi covid-19 aşısıyla ilgili konuşan Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Şenyiğit, Çin aşsının cansız aşı olduğu v ebu yüzden güvenilir olduğu için Türkiye’de uygulanmasında herhangi bir sakınca görmediğini söyledi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-video--prof.-dr.-senyigit-cin-asisi-guvenilirdir-100505.html

 

 

DİYARBAKIR'DA KALAS YÜKLÜ TIR ŞARAMPOLE YUVARLANDI

Diyarbakır- Silvan karayolunda sürücüsünün direksiyon hakimiyeti kaybettiği tır, şarampole yuvarlandı. Kazada tır şoförü hafif yaralandı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-video--diyarbakir-da-kalas-yuklu-tir-sarampole-yuvarlandi-100512.html

 

 

“IRKÇILIĞA İLİŞKİN DUYARLILIKLARI MANİDAR BULUYORUZ”

PSG-Başakşehir maçında Pierre Webo'ya yönelik ırkçı saldırıyı kınayan Amedspor, "Yıllardır maruz kaldığımız uygulamalara sessiz kalanların duyarlılıklarını manidar buluyoruz" dedi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-Irkciliga-iliskin-duyarliliklari-manidar-buluyoruz-100517.html

 

 

DİCLE’DE KEŞFEDİLEN SAHABE TEPESİ, ARKEOLOJİK SİT ALANI OLARAK TESCİLLENDİ

Tarihi ve kültürel varlıklarıyla envanter zengini olan Diyarbakır’da yakın zamanda yapılan arkeolojik kazı ve çalışmalarla, Diyarbakır’ın geçmiş tarihine farklı açılardan ışık tutuluyor. Dicle ilçesine bağlı Döğer Mahallesine bağlı olan Özbey mezrası sınırları içinde bulunan Sahabe Tepesi, yeni keşfedilerek, 1. derece arkeolojik sit alanı olarak tescillendi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-dicle-de-kesfedilen-sahabe-tepesi-arkeolojik-sit-alani-olarak-tescillendi-100509.html

 

 

“İNSAN HAKLARI MÜCADELESİ KORKU SİYASETİ İLE SİNDİRİLEMEZ”

DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle basın açıklaması düzenledi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-insan-haklari-mucadelesi-korku-siyaseti-ile-sindirilemez-100518.html

 

 

KORONAVİRÜSE KARŞI ŞİVELİ UYARILAR GÜLÜMSETTİ

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi, koronavirüs salgınına karşı vatandaşların dışarı çıkmaması için ilçedeki bir parkın içinde bulunan bir duvara yazdığı yöresel şiveli uyarılar hem takdir topladı hem de gülümestti.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-koronaviruse-karsi-siveli-uyarilar-gulumsetti-100504.html

 

 

“USTA ÖĞRETİCİLER ÜVEY EVLAT MI?”

Diyarbakır Usta Öğreticiler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Oruç, yetkililere çağrıda bulunarak, antrenör ve usta öğreticilerle ilgili bir an önce düzenlemenin yapılması gerektiğini söyledi. Oruç, “Kadrolu usta öğreticilerle aynı işi ve aynı şartlarda çalıştığımızı ifade etmek istiyoruz. Ne yazık ki biz kadrosuz usta öğreticiler olduğumuz için üvey evlat muamelesi görüyoruz bu konuda bizleri derinden üzmektedir. Buradan usta öğreticilerin çığlığının duyulmasını istiyoruz. Devlet büyüklerinden ricamızdır bu konuya bir çözüm üretmelerini bekliyoruz” dedi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-usta-ogreticiler-uvey-evlat-mi-100502.html

 

 

ÇIRAK OLARAK BAŞLADIĞI İŞİNDE ŞİMDİ 50 KADINA İSTİHDAM SAĞLIYOR

Diyarbakırlı girişimci Songül Buldi, küçük yaşlarda girdiği halı dokuma atölyesinden patron olarak çıktı. 2011’de kız kardeşiyle KOSGEB’den aldığı girişimcilik belgesiyle iş hayatına atılan Buldi, 3’üncü şubesini de açarak 50 kişiye iş imkanı sağladı. El emeği göz nuru halıları 1 buçuk yılda tamamlayan Buldi, ürünlerini 4 bin dolara satıyor.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-cirak-olarak-basladigi-isinde-simdi-50-kadina-istihdam-sagliyor-100508.html

 

 

IRKÇILIĞA KARŞI YÜZLERİNİ BOYAYARAK SAHAYA ÇIKTILAR

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Başakşehir ile PSG arasında oynanan maçta yaşanan ırkçılık skandalına tepki gösteren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, dikkat çekmek için yüzlerini siyaha boyayarak antrenman yaptı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-Irkciliga-karsi-yuzlerini-boyayarak-sahaya-ciktilar-100515.html

Editör: TE Bilisim