Bu zamana kadar hep Amedspor’da en fazla gol atanlar yazıldı, çizildi. Peki Amedspor savunmasının korkulu rüyası olan, birçok maçta Amedspor’a karşı en fazla golü atan futbolcu kim oldu? İşte Amedspor’a en fazla gol atan futbolcu Tayfun Özkan.

AMEDSPOR DEFANSININ KORKULU RÜYASIYDI: TAYFUN ÖZKAN KİMDİR?

1981 yılında Almanya’da dünyaya gelen orta saha oyuncusu Tayfun Özkan, futbol kariyerine Orduspor’da 1999/00 yılında başladı. Futbolcu sonraki yıllarda sırasıyla Aksaraysopr, Egospor, Divriğispor, Türk Telekom ve Sivasspor formaları terletti. Sivasspor’da şampiyonlukta yaşayan futbolcu 2005/06 yılında Karşıyaka’ya, sonrasında Alanyaspor’a transfer oldu. Sonraki yıl Muğlaspor’a giden futbolcu bir kulüpte uzuncana performans gösteremedi. Tarsus İdman Yurdu’nda iki sezon oynayan futbolcu 2008/09 sezonunda çıktığı 37 maçta kaydettiği 30 golle ligin gol kralı olmayı da başardı. Sonraki yıl Adana Demirspor’a giden futbolcu burada Amedspor’a karşı çıktığı maçta 5/1’lik galibiyetin üç golünü atarken Amedspor’a karşı hat-trick yapmayı da başardı. Sonraki yıllarında Körfez FK, Giresunspor, Bugsaş Spor, Turgutluspor, Kahramanmaraşspor ve 2014/15 sezonunda ise son olarak Tire 1922 forması terletti.

Selahattin Demirtaş’tan Amedspor paylaşımı! Selahattin Demirtaş’tan Amedspor paylaşımı!

AMEDSPOR’A KARŞI 10 GOLÜ VAR!

Tayfun Özkan, Diyarbakır ekibine karşı çıktığı 8 maçta 10 gol atmayı başarırken Amedspor’un en fazla gol yediği futbolcu olarak da tarihe geçti. Kariyerinde iki şampiyonluk elde eden futbolcu son şampiyonluğunu 2010/11 sezonunda Göztepe’de elde etti. Kulübün bir sezon içerisinde en fazla gol kaydeden futbolcusu olurken şampiyonluk yolunda kulübe büyük katkılar da sunmayı başardı.

Muhabir: Onurcan GÜLER