Hava sıcaklığının 25 dereceyi bulduğu Diyarbakır'ın Sur ilçesi Melikahmet Mahallesi'ndeki tarihi Anzele Parkı'nda yer alan süs havuzu, çocukların serinleme alanına döndü. İlkbahar sıcaklığının etkili olduğu kentte çocuklar, tarihi havuzda serinlemenin keyfini çıkardı.

Meclis’te Diyarbakırlı Bakan için tören düzenlendi Meclis’te Diyarbakırlı Bakan için tören düzenlendi

ÇOCUKLAR HER YIL ANZELE'DE YÜZÜYOR

Diyarbakır'daki çocuklar, uğrak mekanları haline gelen ve her yıl sıcak havalarda serinlemek amacıyla, tehlikeli ve yasak olduğunu gösteren uyarı levhalarına aldırış etmeden Anzele Havuzu'ndaki suya giriyor.

ANZELE HAVUZU TARİHİ

Diyarbakır Sur Belediyesi’nin, Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında, tarihi Anzele Suyu ve Balıklı Havuzu tekrar gün yüzüne çıkmıştı. Diyarbakır’ın Suriçi semtinde bir zamanlar efsanelere, türkülere konu olan Balıklı havuzu 1978 yılında çarpık kentleşme sonucunda tamamen yok olmuş, daha sonra üstüne itfaiye binası yapılmıştı.

Diyarbakır surlarının hemen yanı başındaki park bahçe düzenlemesi devam ederken, 2004 yılında Diyarbakır’ın kaybolan tarihi; Anzele Suyu ve Balıklı Havuzu kendini gösterdi. Bu yenilik sayesinde, Anzele suyunu Diyarbakır’a kavuşturma projesi de başlatılmış oldu.

Muhabir: Devrim AKTÜRK