31 Mart 2024 Mahalli Yerel Seçimlerine birkaç seçim bölgesinde ittifak adaylarını destekleme, diğer yerlerde ise seçimlere kendi logosu ve adaylarıyla seçime girme kararı alan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), Diyarbakır’da 5 adayını daha duyurdu. Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu’nun katılımıyla Batman’da düzenlenen 'Aday Tanıtım Programında’ Diyarbakır’ın ilçelerinden Çınar, Kayapınar, Çermik, Ergani ve Silvan belediye başkan adayları tanıtıldı.

İşte HÜDA PAR’ın Diyarbakır’da aday gösterdiği 5 ilçe ve adayları:
Çınar Belediye Başkan Adayı: Vedat Turgut
Çermik Belediye Başkan Adayı: Seyfettin Yiğit
Ergani Belediye Başkan Adayı: Hasan Haksever
Kayapınar Belediye Başkan Adayı: Mehmet Demir
Silvan Belediye Başkan Adayı: Adnan Balyen

Öte yandan HÜDA PAR, daha önce Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Faruk Dinç’i, Hani Belediye Başkanlığı için de İhsan Yaşar’ı aday gösterdiğini duyurmuştu.

KAYAPINAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MEHMET DEMİR KİMDİR?
Mehmet Demir, 1972 yılında Diyarbakır’da doğdu. İlköğretimi Diyarbakır’da tamamladı. Erken yaşlarda iş hayatına atıldı. Elektrik pano imalatı üzerine ticari faaliyetler yürüttü. Ulusal ve Uluslararası yardım faaliyetleri ile tanınan Umut Kapısı Derneği kurucuları arasında yer aldı. Aktif siyasete 2012 yılında HÜDA PAR’la başladı. HÜDA PAR Diyarbakır teşkilatı kurucu üyeleri içerisinde yer aldı. 2013 yılında HÜDA PAR Kayapınar ilçe başkanlığına seçildi ve bu görevi 2023 yılına kadar sürdürdü. 2023 yılında HÜDA PAR Yenişehir ilçe başkanlığı görevine seçildi. Evli ve 12 çocuk babasıdır.

SİLVAN İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ADNAN BALYEN KİMDİR?
Adnan Balyen, 1974 yılında Silvan’da doğdu. İlköğretimi Silvan’da ortaöğretimi ise Diyarbakır’da tamamladı. Anadolu Üniversitesi İlahiyat Bölümünden mezun oldu. İlçede 9 yıl kitabevi işletmeciliği yaptı. Çeşitli sivil toplum faaliyetleri içerisinde yer aldı. Silvan’da toplumsal yardımlaşma ve dayanışma faaliyetleri ile tanınan Ümmet Der başkanlığı yaptı. 2012 yılından günümüze 3 dönem HÜDA PAR Silvan ilçe başkanlığı yaptı. Arapça bilen Balyen evli ve 3 çocuk babasıdır.

ERGANİ İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI HASAN HAKSEVER KİMDİR?
Hasan Haksever, 1965 yılında Ergani'de doğdu. İlköğretimi Ergani’de tamamladı. İlçede çeşitli sivil toplum kuruluşlarının faaliyetleri içerisinde bulundu. Ergani’de toplumsal yardım ve dayanışma faaliyetleri ile tanınan Kardeş Der başkanlığı görevinde bulundu. Halen kuyumcu esnaflığı yapmaktadır. 2016-2018 yıllarında kaymakamlık mütevelli heyetinde görev aldı. Aktif siyasete HÜDA PAR ile başladı. 2012 yılından 2024 yılına kadar HÜDA PAR Ergani ilçe başkan yardımcılığı görevini sürdürdü. Evli ve 5 çocuk babasıdır.

Diyarbakır’da kazaların bitmediği cadde! Esnaftan çağrı Diyarbakır’da kazaların bitmediği cadde! Esnaftan çağrı

ÇERMİK İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI SEYFETTİN YİĞİT KİMDİR?
Seyfettin Yiğit, 1973 yılında Çermik’te doğdu. İlköğretimi ve ortaöğretimi Çermik’te tamamladı.  Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi Yönetim ve Organizasyon Bölümü ve Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının faaliyetleri içerisinde yer aldı. Çermik'te kurulan Yardım Ve Dayanışma Derneği Köprü Der'de başkan yardımcılığı yaptı. Hak Sanayici ve İş Adamları Derneğinin Çermik İlçe temsilciliği görevinde bulundu. Gıda ve metal sektöründe çeşitli ticari faaliyetlerde bulundu.  Aktif siyasete 2012 yılında HÜDA PAR ile başladı. 2019 yılına kadar HÜDA PAR Çermik İlçe Başkanlığı yaptı. Evli ve 6 çocuk babasıdır.

ÇINAR İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI VEDAT TURGUT KİMDİR?
Vedat Turgut, 1976 yılında Çınar’da doğdu. İlkokul ve ortaokulu Diyarbakır’da liseyi Adana’da tamamladı. Anadolu Üniversitesi İlahiyat bölümünden mezun oldu. Otomotiv sektöründe uzun yıllar işletmecilik yaptı. Çeşitli dergi ve gazetelerde makaleleri yayımlandı. Ulusal yayın yapan radyo ve TV kanallarında programlar yaptı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik yaptı. HÜDA PAR kurucu üyeliğinin yanı sıra genel başkan yardımcılığı, genel idare kurulu üyeliği ve Diyarbakır il başkanlığı görevlerinde bulundu. Arapça bilen Turgut, evli ve 6 çocuk babasıdır.

Haber: Remziye ÇELİK

Editör: Mücadele Gazetesi