Diyarbakırspor’un Süper Lig’de oynadığı sezonlarda kadrosuna kattığı, iki sezonda TFF 1.Ligde üst üste gol kralı olmayı başarmış olan Yunus Altun’un kariyerine gelin beraber bakalım…

DİYARBAKIRSPOR YUNUS ALTUN İÇİN SON OLDU!

1977’de İstanbul’da dünyaya gelen futbolcu, kariyerine Fenerbahçe’de başlayan futbolcu Hatayspor’da 1996/97 sezonunda başladı. İki yıl oynadıktan sonra Erciyesspor’a transfer olan Altun, 2000/01 sezonunda Konyaspor’a imza attı.

Diyarbakır’ın kuş cennetinde balıklar yok oluyor! Diyarbakır’ın kuş cennetinde balıklar yok oluyor!

KARİYERİNİN ÇIKIŞI KONYASPOR

Yunus Altun, Konyaspor’da ilk sezonunda çok fazla forma şansı bulamadı. Ancak 2001/02 sezonunda Konyaspor’la çıktığı 36 karşılaşmada 28 gol atarak hem kulübün hem ligin en golcü ismi olmayı başardı. Sonraki sezon aynı ligde olan Çaykur Rizespor’a transfer olan Altun, 2002/03 sezonunda burada çıktığı 29 karşılaşmada 24 gol atarak bir kez daha ligin gol kralı oldu. 2003/04 sezonunda Süper Lig’de oynayan Elazığspor’a transfer oldu. Burada 27 karşılaşmada forma terleten futbolcu 17 gol kaydetti kulübün en golcü ismi oldu. İsmini gol kralları listesine yazdırdı ancak liderliği sekiz golle kaçırdı.

YUNUS ALTUN DİYARBAKIRSPOR’DA

Başarılı performansıyla dikkat çeken futbolcu gittiği kulüplerde yalnızca birer yıl kalabiliyordu. 2004/05 sezonuna Malatyaspor’da başlayan Yunus Altun, burada 10 maça çıktı beş gol kaydetti. Ligin devre arasında Diyarbakırspor’a imza atan futbolcu, büyük umutlarla geldiği kulüpte performansı ile oldukça kötü kaldı. 18 karşılaşmaya çıkan oyuncu hiçbir gole katkı sağlayamadı. Diyarbakırspor’da o sezon küme düşme potasından kıl payı kurtuldu fakat sonraki sezon küme düştü.

DİYARBAKIRSPOR’DAN BURSASPOR’A GİTTİ

Efsane Diyarbakırspor’da başarısız geçen dönemin ardından Bursaspor’a giden Altun burada 26 karşılaşmaya çıkıp 12 gol kaydederken kulübün en golcü ismi olmayı da başardı. Ayrıca Bursaspor’da bu sezonu şampiyon olarak tamamladı. Sonraki sezon Mardinspor ve Kocaelispor forması da terleten futbolcu sırasıyla Etimesgut Şekerspor, Karşıyaka, Bucaspor performansı da gösterdi. 2010/11 sezonunda Mersin İdman Yurdu ile şampiyonluk yaşayan futbolcu, Altay ve Sarıyer formalarını terletip kariyerini 2012/13 sezonunda tamamladı.

Muhabir: Onurcan GÜLER