Mücadele Gazetesi muhabiri olan gazeteci ve yazar Devrim Aktürk’ün ‘Hivru’ ve "Şoreş" isimli şiir kitaplarının ardından; yeni kitapları olan "Derd" ve "Ayben"i de raflara bıraktı. Kendisiyle kitabı ve kitabını çıkartma süreci hakkında konuştuğumuz Aktürk, son dönemde artan kağıt fiyatlarında dolayı insanların kitap almakta zorlandığını, kağıt fiyatlarının direkt olarak kitaplara da büyük oranda yansıdığını, bundan dolayı kitaplarını okurlara sunma noktasında çoğu zaman zorlandığını açıkladı.

Diyarbakır’da toplu taşıma için yeni uygulama! 81 ilde geçerli olacak Diyarbakır’da toplu taşıma için yeni uygulama! 81 ilde geçerli olacak

Devrim AKTÜRK

PTT kitap kargo bedellerinin yüksek olması sonrasında şehir dışına da kitap göndermekte sorunlar yaşadığını aktaran Aktürk, kitap okumanın kolaylaşmasını ve ucuzlamasını talep etti.

Devrim Aktürk Kitapları

“KEŞKE KİTABIMI 1 TL'YE SATABİLSEYDİM”
Artan kağıt maliyetlerinin kendi kitabına da yansıdığını belirten Aktürk, “Kitaplarımla ilgili ekonomik bir çıkar düşünmedim. En büyük isteğim bir araya getirip biriktirdiğim şiirlerimin okurlarım tarafından incelenip analiz edilmesidir. Elimde olsa kitabımı 1 TL'ye satacağım amma velakin kağıt fiyatlarında gelişen olaylar nedeniyle biraz bütçenin üstünde satmak zorunda kalıyorum. Keşke kitabımı 1 TL'ye satabilsem. Ancak maliyetler çok arttı. Ben kitabı basacak parayı biriktirmeye çalıştım. Hiç şüphesiz şu ana kadar okurlarımın desteğini büyük ölçüde gördüm diyebilirim. Her birine teşekkürler ederim.” dedi.

"DİYARBAKIR EDEBİYATIN BAŞKENTİDİR"
Diyarbakır'ın geçmişten günümüze kadar her daim ilim, irfan ve edebiyatla irtibatlı bir kent olduğunu söyleyen Aktürk, "Diyarbakırlı olan çok büyük şairlerimiz söz konusu olmakla beraber, hem Türkiye, hem de dünyada tanınmaları önemlidir. Çünkü Diyarbakır edebiyatın başkentidir. Büyük değerlerimiz olan bu kişiler isim olarak bir hayli fazla ve onları her dem gerek okuyarak, gerek örnek alarak ilerlemeliyiz. Bu kıymetli isimlerden, şair ve yazarlarımızdan sadece bazıları Sezai Karakoç, Ahmed Arif, Nesimi, Cahit Sıtkı Tarancı, Süleyman Nazif, Ziya Gökalp, Kemal Varol, Mıgırdiç Margosyan, Şeyhmus Diken ve Orhan Asena'dır." diye konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: Mücadele Gazetesi