İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde 16 katlı bir binanın bodrum katındaki gece kulübünde tadilat sırasında yangın çıktı. Yangında 25 kişi hayatını kaybetti, 3'ü ağır 8 kişi yaralandı. İstanbul Valisi Davut Gül, yangının çıkış nedeninin henüz bilinmediğini belirterek, yaşamını yitirenlerin tadilat için çalışan kişiler olduğunu söyledi. Vali Gül, "Gece kulübünün 1987'de aldığı bir ruhsat var, 2018 yılında da ruhsat yenilenmiş." diye konuştu. Yangınla ilgili soruşturma başlatılırken, 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Valiliği, Beşiktaş Gayrettepe Mahallesi Gündoğdu Sokak'ta bulunan 16 katlı binanın -1 ve -2'nci katında bulunan gece kulübünde çıkan yangına ilişkin yeni açıklamada, "Beşiktaş ilçesi Gayrettepe Mahallesi Yıldız Posta Caddesi üzerinde çıkan yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 25'e yükselmiştir. Yangında 3'ü ağır 8 kişi de yaralanmıştır. Yaralıların bölgedeki hastanelere sevkleri yapılmaktadır. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir" denildi.

Petrol sahasında çalışan işçiler elektrik akımına kapıldı! Ölü ve yaralılar var Petrol sahasında çalışan işçiler elektrik akımına kapıldı! Ölü ve yaralılar var

Bakan Koca'dan yangına ilişkin açıklama!
Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yangının söndürüldüğünü ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Olay yerine 26 adet ambulans ve 1 UMKE timi görevlendirilmiştir. Kayıplarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA