İlk kez Diyarbakır'da üretilmeye başlanan ve ardından lezzetiyle tatlıseverlerin gözdesi haline gelen, az şerbetli, sütlü, soğutulmuş ve üstüne çikolata parçaları serpiştirilip, sütlü nuriye ve güllaçtan esinlenerek, ortaya çıkarılan soğuk baklavanın tarifini sizler için derledik. İşte, damakları serinleten soğuk baklava tarifi...

Geleneksel baklava keyfi, soğuk bir şölene dönüşüyor. Hazırlığı kolay, lezzeti eşsiz! Tatlı kaçamaklarınızı bu hafif serinlikle taçlandırın. 

Diyarbakırlı Bejan, dünyada ilk 50’ye girdi Diyarbakırlı Bejan, dünyada ilk 50’ye girdi

Diyarbakır Soğuk Baklavası Malzemeler ve Yapılışı:

1 paket baklavalık yufka 
200 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ

Arasına:
Antep fıstığı 
Sütlü şerbeti için:
1 litre süt
3,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Üzeri için:
Kakao 
1 paket rendelenmiş sütlü çikolata

Öncelikle şerbeti sütü ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın. Kaynadıktan sonra vanilyayı da ekleyip soğumaya bırakın. Küçük bir tencereye tereyağını koyup eritin ve daha sonra içerisine sıvı yağı ekleyin. Yufkaları tepsinin boyutuna göre kesin. Kestiğiniz parçaları da aralara koyarak kullanın. Tepsiyi tereyağı ile yağlayın ve 25 kat yufka olacak şekilde aralarına yağı sürerek üst üste dizin 25. katın üstüne iç malzemesini koyun. Geriye kalan yufkaları da aynı şekilde tepsinin üzerine yerleştirin. Tatlıyı eşit şekilde kesin ve kalan yağı da üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Pişen baklavayı sıcakken üzerine soğuk şerbetini dökün ve 5-10 dakika dinlendirin. Üzerine kakao ve rendelenmiş çikolata serpin. Buzdolabında 3-4 saat dinlendirip servis edebilirsiniz. (Haber Merkezi)

Editör: Mücadele Gazetesi