DEM Partili belediyeye Erdoğan'ın posteri asıldı
DEM Partili belediyeye Erdoğan'ın posteri asıldı
İçeriği Görüntüle

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun'un istifasına ilişkin yaılı bir açıklama yaptı. Hatun'un, bir süre önce Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu'na başvurarak "Geri Çekilme İlkesi" kapsamında görevinden ayrılmak istediği ifade edilen açıklamada, hem Hatun'un iki yıllık çalışma pratiği hem de başvuru gerekçelerinin değerlendirildiği kaydedildi.

Hatun'un sağlık sorunlarına dikkat çekilen açıklamada, "Üstlendiği görev ve temsil ettiği çalışmanın gerektirdiği yoğun tempo ve ağır sorumluluklar dikkate alındığında, bu koşullarda söz konusu sağlık sorunlarıyla ilgilenilmesinin mümkün olmadığı sonucuna varılmıştır" denildi.

Açıklamada ayrıca, Hatun'un da istifa açıklamasında dikkat çektiği görev sürecindeki eksik ve yetersizliklere de vurgu yapılarak "Doğan Hatun’un Geri Çekilme İlkesi kapsamında görevden ayrılma yönündeki talebi, Kurulumuz ve partimizin ilgili kurulları tarafından uygun bulunmuş ve kabul edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Diyarbakır Büyükşehir Eş Başkanı Doğan Hatun istifa etti!
Diyarbakır Büyükşehir Eş Başkanı Doğan Hatun istifa etti!
İçeriği Görüntüle

Açıklamanın tamamı şöyle:

"Amed Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Doğan Hatun, bir süre önce Demokratik Yerel Yönetimler Kurulumuza yaptığı başvuruda, basına yaptığı açıklamada da ifade ettiği gerekçeleri esas alan nedenleri paylaşarak, Geri Çekilme İlkesi kapsamında bulunduğu görevden ayrılmak istediğini iletmiştir.

Kurulumuz, söz konusu talebi değerlendirmek üzere toplanmış ve partimizin ilgili kurullarıyla bir araya gelmiş; hem geride kalan iki yıllık çalışma pratiğini hem de başvurunun gerekçelerini kapsamlı bir şekilde değerlendirmiştir.

Öncelikle Eş Başkan Doğan Hatun’un bu süreçte yaşadığı ciddi sağlık sorunlarının yakından ve düzenli biçimde önemle üzerinde durulması gerektiği değerlendirilmiştir. Üstlendiği görev ve temsil ettiği çalışmanın gerektirdiği yoğun tempo ve ağır sorumluluklar dikkate alındığında, bu koşullarda söz konusu sağlık sorunlarıyla ilgilenilmesinin mümkün olmadığı sonucuna varılmıştır.

Eş Başkan Doğan Hatun, iki yılı aşkın sürede yaşadığı eksik ve yetersizlikleri açıklamasında belirtmiştir. Bu doğrultuda, Doğan Hatun’un Geri Çekilme İlkesi kapsamında görevden ayrılma yönündeki talebi, Kurulumuz ve partimizin ilgili kurulları tarafından uygun bulunmuş ve kabul edilmiştir."

Kaynak: Haber Merkezi