Türk sinemasının ünlü oyuncularından Kadir İnanır, Diyarbakır Sur’da sokağa çıkma yasağı sırasında hayatını kaybeden Hakan Aslan’ın kemiklerini 7 yıl sonra poşet içinde teslim alan baba Ali Rıza Aslan'ın filmini çekmek istediğini söyledi.

SANSÜR OLMASAYDI DİYARBAKIR’DA FİLM ÇEKERDİM
Günümüzde sansür olmaması durumunda nasıl bir hikayeyi çekmek isteyeceği sorulması üzerine T24'e konuşan Kadir İnanır, Diyarbakır'da hayatını kaybeden Hakan Aslan ve babası Ali Rıza Aslan'ı işaret etti. Sokağa çıkma yasağı sırasında ölen Hakan Aslan’ın kemiklerini 7 yıl sonra poşet içinde teslim alan baba Ali Rıza Aslan'ın hikayesini çekmek istediğini söyleyen İnanır, "O torbanın içindeki kemiklerin sahibi kim? Onu anlatmadan böyle bir film çekilir mi? “Oğlunu bulduk” diyorlar, morga gidiyor, oradan torba veriyorlar. Çok güzel bir hikâye ama çok zor tabii." dedi.

Diyarbakır’da “İnternetsiz Hayata Bağlan” kampanyası Diyarbakır’da “İnternetsiz Hayata Bağlan” kampanyası

"BABA YA DA HAKİM"
"Babayı mı oynamak istiyorsunuz?" sorusuna ise İnanır şu sözlerle cevap verdi; "Baba ya da hakim. İki tane başrol var. Çocuğun yanlış bir kararla idam edildiği çıkıyor ortaya. Hâkim yola düşüp köyde babayı buluyor, kendini affettirmek için. Karşılaşıyorlar. Tabii bunlara ne kadar müsaade ederlerse… Türkiye’de muhalefetin dahi kafasını nasıl uzatacağının sınırları bile çizilmiştir. Onun da mühendisliği yapılmıştır."

Editör: Mücadele Gazetesi